Trabzon Valiliğinden afet açıklaması - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon Valiliğinden afet açıklaması

Trabzon Valiliği 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 16:10 sularında başlayan ve Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerini etkileyen aşırı yağışların neden olduğu afet ile ilgili bir açıklama yaptı.

Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde su taşkınları ve heyelanlar yaşandığı belirtilen açıklamada “Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD Merkezlerinden

320 ibar alınmıştır. Bu akşam itibarıyla bölgede 664 personel (AFAD, DSi, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri, Türk Kızılayı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 190 iş makinasi (DSi, Karayolları, Belediyeler), 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rusubat çalışmalarına müdahale edilmektedir. Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kapalı mahalle yolu kalmadı

Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3 bin 950 içecek, bin 490 su ile bin 550 ikramlık dağıtımında bulunduğu kaydedilen açıklamada “Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamakta, mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir.

Yaşanan sel, heyelan ve taşkınların ilk anından itibaren araç, makina ve personel desteğinde bulunan çevre illerimiz Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerimiz Valiliklerine, belediye ve bağlı kurumlarına teşekkür ediyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
polis gununde cifte mutluluk muberra ve fatih cifti dunyaevine girdi pArUeTQL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Polis Günü’nde çifte mutluluk, Müberra ve Fatih çifti dünyaevine girdi

Zonguldak’ta görev yapan polis memurları Müberra ve Fatih çifti, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 10 Nisan Polis Günü’nde düzenlenen özel bir törenle hayatlarını birleştirdi.

Meslektaşları için çifte bayram niteliği taşıyan bu anlamlı günde dünyaevine giren genç çifti, amirleri ve mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Çiftin nikah şahitliğini Zonguldak İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile İl Emniyet Müdür Yardımcıları yaptı.

Emniyet teşkilatını bir araya getiren nikah merasimine katılan davetliler, Müberra ve Fatih çiftine bir ömür boyu mutluluk dileklerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin