Trabzon Valiliğinden afet açıklaması - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon Valiliğinden afet açıklaması

Trabzon Valiliği 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 16:10 sularında başlayan ve Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerini etkileyen aşırı yağışların neden olduğu afet ile ilgili bir açıklama yaptı.

Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde su taşkınları ve heyelanlar yaşandığı belirtilen açıklamada “Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD Merkezlerinden

320 ibar alınmıştır. Bu akşam itibarıyla bölgede 664 personel (AFAD, DSi, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri, Türk Kızılayı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 190 iş makinasi (DSi, Karayolları, Belediyeler), 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rusubat çalışmalarına müdahale edilmektedir. Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kapalı mahalle yolu kalmadı

Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3 bin 950 içecek, bin 490 su ile bin 550 ikramlık dağıtımında bulunduğu kaydedilen açıklamada “Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamakta, mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir.

Yaşanan sel, heyelan ve taşkınların ilk anından itibaren araç, makina ve personel desteğinde bulunan çevre illerimiz Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerimiz Valiliklerine, belediye ve bağlı kurumlarına teşekkür ediyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 15:12 tarihinde yayınlandı
0
0

EĞİTİMCİLER TEK YÜREK OLDU

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan ölümlü saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anıta karanfil, camide gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve büyük üzüntüye yol açan ölümlü saldırıların ardından Türkiye genelinde başlatılan anma ve tepki etkinlikleri Karabük’te de sürdü. Türk Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen program kapsamında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Yenişehir Atatürk Anıtı’na karanfiller bırakıldı, dualar edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Etkinlik, Türk Eğitim-Sen Karabük Şubesi önünde toplanılmasıyla başladı. Katılımcılar buradan Yenişehir Atatürk Anıtı’na yürüyerek, yaşamını yitiren eğitim çalışanları ve öğrenciler anısına anıta karanfil bıraktı ve dua etti. Programın ardından Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın basın açıklaması yaptı.

Aydın açıklamasında, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların toplumda derin bir üzüntü oluşturduğunu belirterek, hayatını kaybeden öğretmenler ve öğrencilerin acısının tüm milletin ortak yasına dönüştüğünü ifade etti.

Öğretmenlerin bir toplumun rehberi, öğrencilerin ise geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Aydın, eğitim kurumlarına yönelik her türlü saldırının yalnızca bireylere değil, ülkenin geleceğine de zarar verdiğini söyledi.

Eğitim kurumlarının güvenliğinin devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Aydın, okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve okulların tamamen güvenli alanlara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, eğitimcilerin şiddetin her türüne karşı oldukları ve bu tür olayların asla meşrulaştırılamayacağı ifade edildi. Okulların korku ve tehdit ortamına sürüklenmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Programın devamında katılımcılar Yenişehir Çamlık Camii’ne geçti. Cuma namazının ardından burada gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi Cenaze Namazına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’ta katıldı. Namaz sonrası Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından ortak bir basın açıklaması daha yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın tarafından okunan açıklamada, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet dileğinde bulunuldu, ailelerine sabır temenni edildi.

Açıklamada ayrıca eğitimcilerin 3 gün iş bırakma eylemiyle okulların güvenliği, sanal ortamların denetlenmesi ve eğitim kurumlarının korunması konularında dikkat çekmeye çalıştığı belirtildi.

Devletin şiddetle mücadele kapsamında attığı adımların desteklendiği ifade edilirken, dijital ortamlardan kaynaklanan tehditlere karşı daha güçlü tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Eğitim çalışanlarının görevlerinin başında olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada, okulların korunması ve çocukların güvenliğinin sağlanması için mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.

Programa Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Serdar Aydın, Eğitim-Bir-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 2

MANSETEGITIMCILER TEK YUREK OLDU 3

 

Bizi sosyal medyadan takip edin