karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Trabzon Valiliğinden afet açıklaması

Trabzon Valiliği 20 Eylül 2024 Cuma günü saat 16:10 sularında başlayan ve Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerini etkileyen aşırı yağışların neden olduğu afet ile ilgili bir açıklama yaptı.
Metrekareye 165 kg yağışın düştüğü Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde su taşkınları ve heyelanlar yaşandığı belirtilen açıklamada "Taşkın ve heyelanlarla ilgili olarak 112 Acil Çağrı Merkezi ve Kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD Merkezlerinden
320 ibar alınmıştır. Bu akşam itibarıyla bölgede 664 personel (AFAD, DSi, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe Belediyeleri, Türk Kızılayı, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Ulaştırma, Meteoroloji, STK), 190 iş makinasi (DSi, Karayolları, Belediyeler), 281 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rusubat çalışmalarına müdahale edilmektedir. Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kapalı mahalle yolu kalmadı
Türk Kızılayı’nın 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 170 kumanya, 3 bin 950 içecek, bin 490 su ile bin 550 ikramlık dağıtımında bulunduğu kaydedilen açıklamada "Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamakta, mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir.
Yaşanan sel, heyelan ve taşkınların ilk anından itibaren araç, makina ve personel desteğinde bulunan çevre illerimiz Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerimiz Valiliklerine, belediye ve bağlı kurumlarına teşekkür ediyoruz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin