Reklam
Reklam

Trabzon turizmle uçuyor, yeni havalimanı projesi masada

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da artan turizm trafiği nedeniyle yolcu sayısının arttığına dikkat çekerek, yeni bir havalimanı projesinin planlandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı yıllık 4 milyon yolcu kapasitesiyle ülkenin en değerli havalimanlarından birisi. İç çizgi yolcu sayısında 7. sırada, dış sınır yolcu sayısında ise 10. sırada yer alması çok kıymetli bir muvaffakiyet. 30 Haziran 2023 tarihinde, 145 uçak trafiğiyle adeta rekor kıran Trabzon’a yeni bir Havalimanı kazandıracağız. 2023 yılı Ocak-Temmuz ayları ortasında Trabzon’a, 339 bin 695 yerli ve 397 bin 442 yabancı olmak üzere toplam 737 bin 137’ye ulaştı. Daima artan turizm potansiyeli ve turist sayısı yeni havalimanı muhtaçlığını doğurmuştur. Yeni bir havalimanı projesi hayata geçirilene kadar mevcut havalimanı fonksiyonunu sürdürecek. Tıpkı vakitte mevcut havalimanında iyileştirmeler yapıldı. Turizm dalındaki bu olumlu gelişmelerin bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkı sağlayacağına olan inanıyorum” dedi.

Turizm potansiyeliyle dikkat çeken Karadeniz Bölgesi’nin, doğal hoşlukları, yaylaları ve deniziyle bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı’na Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Irak Kürdistan Bölgesi, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün üzere 12 farklı ülkeden uçakların iniş yaptı. Bu durum bölgedeki turizm potansiyelinin değerli göstergesidir. Her geçen yıl bu potansiyel giderek daha da artıyor” diye konuştu.

Trabzon’daki turizm hareketliliği sayılara yansıdı

Trabzon’da 2022 turist sayılarını da paylaşan Bakan Uraloğlu, “Yerli turist sayısı 293 bin 657, yabancı turist sayısı 222 bin 48 olmak üzere toplam 515 bin 705 turist ziyaret etti. 2023 yılı Ocak-Temmuz turist sayıları ise, yerli 339 bin 695 ve yabancı 397 bin 442 olmak üzere toplam 737 bin 137’ye ulaştı. Uçak yolcu sayısında da önemli artış yaşandı. 2022 yılında iç sınır yolcu sayısı 2 Milyon 471 bin 442, dış çizgi yolcu sayısı 703 bin 337 olmak üzere toplam 3 milyon 174 bin 779 oldu. 2023 yılı Ocak-Temmuz yolcu sayıları da iç çizgi yolcu sayısı 1 milyon 498 bin 345, dış sınır yolcu sayısı ise 457 bin 606 olmak üzere toplam 1 milyon 955 bin 951’e ulaştı” sözlerini kullandı.

Öte yandan Trabzon Havalimanı 2023 yaz tarifesi dış sınır uçuşu gerçekleştirilen ülkeler ve uçuş sayıları şu biçimde oluştu:

“Almanya (Dusseldorf, Köln, Stutgart, Hannover, Munich, Frankfurt) 260 uçuş, Azerbaycan (Bakü) 50 uçuş, BAE (Sharjah, Dubai, Abu Dhabi) 598 uçuş, Bahreyn (Bahreyn) 236 uçuş, Irak (Erbil, Bağdat) 35 uçuş, İsrail (Tel Aviv) 59 uçuş, Katar (Doha) 57 uçuş, KKTC (Lefkoşa) 87 uçuş, Kuveyt (Kuveyt) 521 uçuş, Suudi Arabistan (Riyad, Cidde, Medine, Damman, Buraydah) Bin 166 uçuş, Umman (Muscat, Sohar) 488 uçuş, Ürdün (Amman) 352 uçuş olmak üzere toplam 3 bin 909 uçuş.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

yenice belediyesi arac filosunu guclendirdi XI8FUZvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin