Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Trabzon Şehir Hastanesi’nin inşaatı sürüyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Şehir Hastanesi’nin 2025 Şubat ayında hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.
Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımına başlanan Trabzon Şehir Hastanesi’ndeki çalışmalar hızlandı. 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak ve yatak sayısı bin 461’e kadar arttırılabilir şekilde tasarlanan Trabzon Şehir Hastanesi, kentteki yoğun bakım kapasitesini de iki katına çıkartacak. 283 bin 943 metrekarelik kapalı alana sahip hastanede 300 poliklinik ve 33 ameliyathane olacak. Yoğun bakıma ayrılan yatak sayısı 236, diyaliz yatak sayısı ise 30 olan hastanede yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar yer alacak. 4 bin 300 fore kazığın kullanıldığı Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olarak inşa edilen 562 sismik izolatör ile korunacak. 2025 yılının şubat ayında hizmete girmesi planlanan hastanenin kaba inşaatının bu yılsonunda biteceği belirtildi.

“İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak”
Hastane inşaatının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, yıl sonuna kadar karkasının biteceğini belirterek, “Şehir Hastanemiz inşallah 2025 Şubat ayına yetişecek şekilde programlanmış ve o program dâhilinde de inşaat süreçleri devam ediyor. Bilindiği üzere tasfiye olmuştu ve sonrasında ikinci ihaleyle birlikte bir firma almış ve ihalenin süreçlerini, koşullarını yerine getirme gayreti içerisine girmişti. Nitekim de 2023 yılı içerisinde projede oldukça hızlı bir hareket son altı aylık süreçte görmekteyiz. İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak. Sonrasında inşaat teknikleri icabı gereği hem dış kapamaları hem içerideki imalatları, elektrik suyu tesisatı ve benzeri çalışmaları devam edecek. Bizim proje bazlı bazı önerilerimiz oluyor, onları proje bazlı düzeltmeye gayret ediyorlar. Oradan geçen iki dere ve Akçaabat ilçesinin ve o taraftaki ilçelerin geçen data, telefon, elektrik, su, doğalgaz gibi bağlantılarının da deplase edilmesi ile ilgili bir talebimiz, önerimiz var. Onların da tekrar bu ihale içerisine veya farklı bir şekilde çözümü için bakanlıkla da yazışmalarımız oldu, onu da bekliyoruz” dedi.
Mevcut hastanelerin durumu ile ilgili hesaplamaların yapılacağını kaydeden Usta, “Mevcut hastanelerle ilgili bu yıldan sonraki süreçte tekrar hesaplamalar yapılacak. Önümüze çıkan tabloya göre şehri en ideal şekilde yönetme gayreti içerisinde olacağız. Bu hastane, tüm branşların içerisinde olacağı bir hastane olacak. Dolayısıyla ilimizde bir Tıp Fakültesi, iki burası olmak üzere iki tane üst düzey hizmet verebilecek hastanemiz olacak” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

6.2 şiddetindeki Silivri depremini değerlendirdiler

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl ve KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere etraf vilayetleri etkileyen 6.2 büyüklüğündeki sarsıntıya ait açıklamalarda bulundu.
Jeofizik Mühendisliği Kısım Lideri Prof. Dr. Nilgün Sayıl, yaptığı açıklamada "Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAF) ‘Kuzey Kolu’ olarak tanımlanan İzmit Körfezi’nden Marmara Denizi içerisinde devam edip Ganos fayına ve oradan Ege Denizi’ne uzanan fay kolu üzerinde bugün Mw6.2 büyüklüğünde deniz tabanından 13.1 km derinlikte sığ bir sarsıntı olmuştur. Fayın odak sistemi KAF ile uyumlu doğrultu atımıdır. Zelzelenin merkez üssü İstanbul Silivri açıklarında, kıyıya 27 km uzaklıktadır. Zelzele Silivri kıyısında 3 cm, Marmara Ereğli kıyısında 2 cm deniz düzeyinde yükselme olmuştur. Sarsıntının hissedilen şiddeti merkez üssünde VI kıymetindedir. Beşerler tarafından aktif bir biçimde hissedilmiştir. Bölgede 1900-2025 yıllarında M>6.0 büyüklükte 9 adet sarsıntı olmuştur. Bugün saat 12.13’da M4.0 büyüklüğünde meydana gelen zelzeleden yarım saat sonra M6.1 büyüklüğünde zelzele meydana gelmiş, şimdiye kadar 5 adet magnitüdü 4.0 den büyük zelzele olmuş, 2 adet 5.0’den büyük sarsıntı meydana gelmiştir. Sarsıntı aktivitesinin bir müddet daha devam etmesi beklenmektedir. Yeri sağlam olmayan yerlerden ve muteber olmayan binalardan uzak durulması önerilmektedir" sözlerini kullandı.
"Kesinlikle Kullanılmamalı"
KTÜ Sarsıntı ve Yapı Sıhhati Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ise hasarlı ve kuşkulu yapıları işaret ederek "Yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluşan bu sarsıntılar, İstanbul ve etraf vilayetlerde ağır halde hissedilmiştir. Bu noktada en değerli konu, hasar görmüş ya da kuşkulu yapıların yetkili hasar tespit takımları tarafından incelenmeden mutlaka kullanılmaması gerektiğidir. Vatandaşlarımızın güvenlikleri için bu yapılara giriş yapmamaları büyük değer arz etmektedir" dedi.
Prof. Dr. Altunışık, depremin ardından yaşanabilecek artçı sarsıntılar da göz önüne alındığında, sakin kalmak ve ilgili kurumların yönlendirmelerine dikkatle uymanın hayati bir sorumluluk olduğunu kelamlarına ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.