Trabzon Şehir Hastanesi’nin inşaatı sürüyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2023 12:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Şehir Hastanesi’nin 2025 Şubat ayında hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.
Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımına başlanan Trabzon Şehir Hastanesi’ndeki çalışmalar hızlandı. 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak ve yatak sayısı bin 461’e kadar arttırılabilir şekilde tasarlanan Trabzon Şehir Hastanesi, kentteki yoğun bakım kapasitesini de iki katına çıkartacak. 283 bin 943 metrekarelik kapalı alana sahip hastanede 300 poliklinik ve 33 ameliyathane olacak. Yoğun bakıma ayrılan yatak sayısı 236, diyaliz yatak sayısı ise 30 olan hastanede yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar yer alacak. 4 bin 300 fore kazığın kullanıldığı Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olarak inşa edilen 562 sismik izolatör ile korunacak. 2025 yılının şubat ayında hizmete girmesi planlanan hastanenin kaba inşaatının bu yılsonunda biteceği belirtildi.

“İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak”
Hastane inşaatının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, yıl sonuna kadar karkasının biteceğini belirterek, “Şehir Hastanemiz inşallah 2025 Şubat ayına yetişecek şekilde programlanmış ve o program dâhilinde de inşaat süreçleri devam ediyor. Bilindiği üzere tasfiye olmuştu ve sonrasında ikinci ihaleyle birlikte bir firma almış ve ihalenin süreçlerini, koşullarını yerine getirme gayreti içerisine girmişti. Nitekim de 2023 yılı içerisinde projede oldukça hızlı bir hareket son altı aylık süreçte görmekteyiz. İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak. Sonrasında inşaat teknikleri icabı gereği hem dış kapamaları hem içerideki imalatları, elektrik suyu tesisatı ve benzeri çalışmaları devam edecek. Bizim proje bazlı bazı önerilerimiz oluyor, onları proje bazlı düzeltmeye gayret ediyorlar. Oradan geçen iki dere ve Akçaabat ilçesinin ve o taraftaki ilçelerin geçen data, telefon, elektrik, su, doğalgaz gibi bağlantılarının da deplase edilmesi ile ilgili bir talebimiz, önerimiz var. Onların da tekrar bu ihale içerisine veya farklı bir şekilde çözümü için bakanlıkla da yazışmalarımız oldu, onu da bekliyoruz” dedi.
Mevcut hastanelerin durumu ile ilgili hesaplamaların yapılacağını kaydeden Usta, “Mevcut hastanelerle ilgili bu yıldan sonraki süreçte tekrar hesaplamalar yapılacak. Önümüze çıkan tabloya göre şehri en ideal şekilde yönetme gayreti içerisinde olacağız. Bu hastane, tüm branşların içerisinde olacağı bir hastane olacak. Dolayısıyla ilimizde bir Tıp Fakültesi, iki burası olmak üzere iki tane üst düzey hizmet verebilecek hastanemiz olacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da içme suyundan 80 kişi etkilendi, Valilik açıklama yaptı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu merkeze bağlı 4 köyde, mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleriyle 80 kişinin etkilendiği olayla alakalı Bolu Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir" tabirlerine yer verildi.
Olay, Bolu’nun merkeze bağlı Örencik, Okçular, Ilıcakınık ve Çamyayla köylerinde meydana geldi. Tıpkı içme suyu sınırını kullanan köylerde, su deposunda yapılan paklık çalışmasının akabinde çok sayıda kişi rahatsızlandı. İshal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle bir haftalık vakit diliminde hastaneye başvuran 80 kişi tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların tamamının taburcu edildiği öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü takımları tarafından su deposundan numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi.
Okçular köyünden kimse etkilenmemiş
Sağlık kuruluşlarına başvuran 80 vatandaş tedavilerinin akabinde taburcu edilirken, bir vatandaşın ise müşahede emeliyle hastanede tutulduğu öğrenildi. Ayrıca Okçular köyü Muhtarı Emin Akgül’den köyde ikamet eden vatandaşların sudan etkilenmediği, depolarının pak olduğu öğrenildi.

"İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır"
Valilik açıklamasında, şebeke suyu kaynaklarından numuneler alındığı, bakiye klor ölçümleri yapıldığı ve laboratuvar tahlillerinin sürdüğü bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 21.00 sularında, Merkez ilçemize bağlı Çamyayla köyünden bulantı ve kusma şikayetleriyle sıhhat kuruluşlarına yapılan müracaatlar üzerine, Valiliğimiz koordinesinde Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce derhal inceleme başlatılmıştır. Yapılan birinci değerlendirmeler sonucunda, birebir su kaynağından beslendiği tespit edilen Çamyayla köyü, Örencik köyü, Okçular köyü ve Ilıcakınık Mahallesi’nden benzeri şikayetlerle başvuran vatandaşlarımız da incelemeye dahil edilmiştir. Şebeke suyu kaynaklarından numuneler alınmış olup, bakiye klor ölçümleri yapılmakta ve laboratuvar tahlilleri sürdürülmektedir. Sıhhat kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımız, yapılan tetkik ve tedavilerinin akabinde taburcu edilmiş, bir vatandaşımız müşahede emeliyle hastaneye yatırılmış olup taburcu edilmesi planlanmaktadır. Birinci laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir. Bahse ait tüm halk sıhhati önlemleri alınmış olup, gerekli saha çalışmaları ve incelemeler titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.