Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Şehir Hastanesi’nin 2025 Şubat ayında hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.
Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımına başlanan Trabzon Şehir Hastanesi’ndeki çalışmalar hızlandı. 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak ve yatak sayısı bin 461’e kadar arttırılabilir şekilde tasarlanan Trabzon Şehir Hastanesi, kentteki yoğun bakım kapasitesini de iki katına çıkartacak. 283 bin 943 metrekarelik kapalı alana sahip hastanede 300 poliklinik ve 33 ameliyathane olacak. Yoğun bakıma ayrılan yatak sayısı 236, diyaliz yatak sayısı ise 30 olan hastanede yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar yer alacak. 4 bin 300 fore kazığın kullanıldığı Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olarak inşa edilen 562 sismik izolatör ile korunacak. 2025 yılının şubat ayında hizmete girmesi planlanan hastanenin kaba inşaatının bu yılsonunda biteceği belirtildi.
“İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak”
Hastane inşaatının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, yıl sonuna kadar karkasının biteceğini belirterek, “Şehir Hastanemiz inşallah 2025 Şubat ayına yetişecek şekilde programlanmış ve o program dâhilinde de inşaat süreçleri devam ediyor. Bilindiği üzere tasfiye olmuştu ve sonrasında ikinci ihaleyle birlikte bir firma almış ve ihalenin süreçlerini, koşullarını yerine getirme gayreti içerisine girmişti. Nitekim de 2023 yılı içerisinde projede oldukça hızlı bir hareket son altı aylık süreçte görmekteyiz. İnşallah bu yılsonuna kadar binanın karkasları bitmiş olacak. Sonrasında inşaat teknikleri icabı gereği hem dış kapamaları hem içerideki imalatları, elektrik suyu tesisatı ve benzeri çalışmaları devam edecek. Bizim proje bazlı bazı önerilerimiz oluyor, onları proje bazlı düzeltmeye gayret ediyorlar. Oradan geçen iki dere ve Akçaabat ilçesinin ve o taraftaki ilçelerin geçen data, telefon, elektrik, su, doğalgaz gibi bağlantılarının da deplase edilmesi ile ilgili bir talebimiz, önerimiz var. Onların da tekrar bu ihale içerisine veya farklı bir şekilde çözümü için bakanlıkla da yazışmalarımız oldu, onu da bekliyoruz” dedi.
Mevcut hastanelerin durumu ile ilgili hesaplamaların yapılacağını kaydeden Usta, “Mevcut hastanelerle ilgili bu yıldan sonraki süreçte tekrar hesaplamalar yapılacak. Önümüze çıkan tabloya göre şehri en ideal şekilde yönetme gayreti içerisinde olacağız. Bu hastane, tüm branşların içerisinde olacağı bir hastane olacak. Dolayısıyla ilimizde bir Tıp Fakültesi, iki burası olmak üzere iki tane üst düzey hizmet verebilecek hastanemiz olacak” diye konuştu.