Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
0

Trabzon Kent Hastanesi inşaatı sürüyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında imali süren 900 yataklı Kent Hastanesi’nin üretim çalışmaları yüzde 20 oranında tamamlandı. Hastane inşaatında incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 2024 yılının Mart ayında kent hastanesinin kaba inşaatının tamamlanacağını, 2025 yılı Mart ayında ise hizmet verir hale geleceğini söyledi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında üretimine başlanan Trabzon Kent Hastanesi’ndeki çalışmalar hızlandı. Toplam 900 nitelikli yatak sayısı sahip olacak biçimde projelendirilen ve bin 461’e tamamlanacak biçimde yatak kapasitesi arttırılabilir durumda olan Trabzon Kent Hastanesi kentteki ağır bakım kapasitesini 2 katına çıkartacak. 283 bin 943 metrekarelik kapalı alana sahip kent hastanesinde 300 poliklinik ve 33 ameliyathane olacak. Ağır bakıma ayrılan yatak sayısı 236, diyaliz yatak sayısı ise 30 olan kent hastanesinde yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan transfüzyon merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvar yer alacak. 4 bin 300 fore kazığın kullandığı kent hastanesi sarsıntıya güçlü olarak inşa edilen 562 sismik izolatör ile korunacak. 2025 yılının Şubat ayında hizmete girmesi planlanan kent hastanesinin kaba inşaatının ve dış cephesinin ise 2024 yılının Mart tamamlanması hedefleniyor.

Hastane inşaatında incelemelerde bulundular

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım beraberindeki Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon Büyükşehir Belediye Lideri Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Vilayet Lideri Sezgin Mumcu ve Trabzon Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Hakan Usta ile birlikte Trabzon Kent Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme öncesinde firma yetkililerinden brifing alan Vali Yıldırım daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2025 Mart ayında hastane hizmete girecek

Trabzon Kent Hastanesi’nin 5 bloktan oluştuğunu lisana getiren Vali Yıldırım, “Allah nasip ederse 2024 yılının Mart ayında buradaki bütün binaların en azından kaba inşaatının bitmiş olduğunu göreceğiz. Ondan sonraki bir yıl içerisinde de 2025 yılının Şubat ve Mart aylarında da hastanemizin bitmiş ve taşınabilir hale gelmiş durumda görmemiz mümkün olacak. Tabi ki biz liderimiz ve vekillerimizle tez canlıyız bunu öne çekebilir miyiz diye uğraşıyoruz. Tabi ki firmamız imalatları düzgün yapmak mecburiyetinde. Ellerinden gelen çabası göstereceklerini tabir ettiler. Ekim ve Kasım aylarından sonra inşaatın daha da hızlanacağını söylüyorlar. İnşallah daima birlikte 1,5 yıl sonra burada hastanemizin kullanılır hale geldiğini nasip olursa göreceğiz. Hastanemiz 5 bloktan oluşuyor. Bir tane blok bitmiş vaziyette” dedi.

Günlük 15 bin hastaya hizmet verecek

Kaba inşaatın yüzde 20 oranında tamamlandığını belirten Vali Yıldırım, “Trafik yoğunluğu istikametinde bir taraftan karayollarımız bir taraftan büyükşehir belediyemiz bunu hazırlıklarını yapıyorlar. İnşallah o bahiste da sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz. Tasa edilecek bir durum yok. Günlük 15 bin hastanın poliklinik yapabileceğini düşünüyoruz. Ameliyathanelerimiz ve ağır bakımlarımız epeyce kâfi. 280 bin metrekare kapalımız alanımız var. İnşaat devam ediyor yüzde 20 civarlarında tamamlanmış durumda. Hastanın formu 2024 yılının Mart ayında ortaya çıkmış olacak” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin