Trabzon hamsisi tezgâhlara indi, vatandaş balık haline akın etti - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon hamsisi tezgâhlara indi, vatandaş balık haline akın etti

Sezon başından beri genellikle Batı Karadeniz taraflarında avlanarak Trabzon’da satışa sunulan hamsi, bugünlerde artık Trabzon açıklarında avlanarak tezgâhlarda yerini aldı. Trabzon Balık Halinde kilosu 50-70 TL arasında satılan hamsinin yanı sıra kıyı balıkçılarının getirdikleri palamutlarda tezgahlarda yerini alırken, vatandaşlar özellikle bu balıklara yoğun ilgi gösteriyor.

Bugünlerde havalarla birlikte deniz suyunun yavaş yavaş soğuması özellikle hamsi avını artırırken, sezon başından beri ağlara pek takılmayan palamutta yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Balıkçı esnaflarından Serdar Korkmaz, bir haftadan beri yerli hamsinin gelmeye başladığını ifade ederek ”Bir haftadan beri de yerli hamsimiz, Trabzon hamsisi gelmeye başladı inşallah bundan sonra bol olur vatandaşımız bol miktarda hamsi yer kilosu 60 TL. Havaların ve deniz suyunun soğuması hamsinin bir araya toplanmasını sağlayacağı için bundan sonra da bol olur düşüncesindeyiz. Deniz suyu soğudukça hamsi daha da yağlanır daha da lezzetli olur. Çeşitlerimizden mezgit 75-150 TL, istavrit 50 TL” dedi.

Yerli hamsinin yanı sıra yerli palamudunda tezgâhlarda yerini almaya başladığını belirten balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise “Yerli hamsimiz 5-6 günden beri geliyor daha Sinop taraflarından geliyordu şimdi yerli hamsi geliyor. Fiyatı da 50-60 TL civarında. Diğer balık çeşitleri istavrit 50 TL, mezgit 75 TL. Palamutta artık gelmeye başladı kıyı balıkçıları getiriyor. Bundan sonra inşallah bol çıkar vatandaş ta bol bol yer” diye konuştu.

Birkaç gündür palamudun gelmeye başladığını belirten balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu da “Birkaç günden beri palamut çıkmaya başladı inşallah bundan sonra da bol olur. Yerli hamsi 70 TL, mezgit 75 TL, istavrit 50 TL, palamut 125-135 TL “ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a milli futbol takiminin dunya kupasina katilmaya hak kazanmasi trabzonda coskuyla kutlandi DUmvcuQ5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

A Milli Futbol Takımı’nın, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı

A Milli Futbol Takımı’nın, deplasmanda Kosova karşısında aldığı 1-0’lık galibiyet ile 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Türkiye Milli Futbol Takımı, deplasmanda Kosova’yı 1-0 mağlup etti. Milliler, 24 yıl aranın ardından Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanırken, karşılaşma tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da binlerce kişiyi ekran başına kilitledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, A Milli Takım’ın Dünya Kupası yolundaki heyecanına ortak olmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye-Kosova karşılaşması, kentin merkezi konumundaki Meydan bölgesine kurulan dev ekrandan canlı olarak yayımlandı.

Karşılaşmayı dev ekrandan takip eden Trabzonlular, ay-yıldızlıların 1-0’lık galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı. Vatandaşlar, horon ve kolbastı oynayarak tezahüratlar eşliğinde galibiyeti kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin