USD49,56+%0,10EUR55,77+%0,12ALTIN6.633,21−%0,03

Trabzon’da eylül ayı yağışları son yılların üzerine çıktı

Trabzon’da eylül ayında kaydedilen yağış miktarı, uzun yıllar ortalamasını yaklaşık yüzde 85 aşarak 158,2 milimetreye ulaştı. Yağışlı gün sayısının da 14’e yükselmesi dikkat çekerk

IHIhlas Haber Ajansı17 Ekim 2026, 03:251 dk okuma
Trabzon’da eylül ayı yağışları son yılların üzerine çıktı
Doç. Dr. Nazihan Ursavaş açıklamalarda bulundu · Foto: İHA
Haberi dinle
0:00/~1 dk

Trabzon, eylül ayında rekor düzeyde yağış aldı. Kentte kaydedilen yağış miktarı, uzun yıllar ortalamasını yüzde 85 oranında aşarak 158,2 milimetreye ulaştı.

Meteorolojik verilere göre, eylül ayındaki yağışlı gün sayısı 14'e yükseldi. Uzmanlar, bu artışın ardında iklim değişikliği ve küresel ısınmanın yattığına dikkat çekiyor.

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazihan Ursavaş, artan buharlaşma ve atmosferde biriken nemin ani ve yoğun yağışları tetiklediğini belirtti. Ursavaş, geçmişte binlerce yılda görülen sıcaklık artışlarının artık çok daha kısa sürede gerçekleştiğine vurgu yaparak, su kaynaklarının korunması ve çevre bilincinin önemine işaret etti.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.