karabuk
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:58
Yatsı 20:17
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Toz bulutu sandılar, gerçek sonra anlaşıldı

Tokat’ta Yeşilırmak Mahallesi’nde bulunan sanayi yolunda beklenmedik bir olay meydana geldi. Bir arı kolonisi, yolda sürü halinde görüntülendi.
Mobilya mağazasının önündeki süs bitkisinde toplanan arılar, çevredeki esnaf ve vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı. Durumu fark eden esnaf, arılara sakinleşmeleri için su vererek yardımcı oldu. Ancak arı sürüsünün dağılma belirtisi göstermemesi üzerine bölgedeki arıcılar devreye girdi. Bölgeye özel kıyafetlerle gelen arıcılar, arı sürüsünü kontrol altına almak için harekete geçti. Şerbet ile birlikte bir karton koliye yerleştirilen arılar, bölgeden uzaklaştırıldı. Yetkililer, koloninin daha güvenli bir alana taşınarak bal üretimi için kullanılacağını belirtti.

“Arılar saldıracak sandık”
Arıların toz bulutu gibi cadde üzerinden geldiğini söyleyen Tuğrul Eray, “Arılar toz bulutu halinde gelerek mağaza önünde durdu. Biz bir şey mi oldu diye korktuk. Erkek arı oğul verdiği için bunlar sokmuyormuş. Süs ağacında durdular. Arıcı arkadaşı çağırdık. Kendisi de geldi 10 dakika içerisinde arıları topladı. Ama arılar ilk geldiğinde buradan geçenler korktu. Vatandaşlar arılar saldıracak sandı ama bir şey olmadı. Biz de su verdik” dedi.
Arıcılıkla uğraşan Serkan Arslan ise arıların oğul verdiği için tehlikeli olmadığını söyleyerek şerbetle toplayarak götürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
alzheimer hastasi yasli adam harsit cayinda olu bulundu fdIG6KTJ
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Alzheimer hastası yaşlı adam Harşit Çayı’nda ölü bulundu

Gümüşhane’de ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu alzheimer hastası 68 yaşındaki Adnan Kutlutan, Harşit Çayı’nda ölü olarak bulundu.
Olay, gece saatlerinde Gümüşhane’nin Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşadığı öğrenilen Adnan Kutlutan (68), gece saatlerinde evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesinin durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı. Polis ekiplerinin yaptığı aramada yaşlı adamın Harşit Çayı kenarında cansız bedeni bulundu. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarılan ve bekar olduğu öğrenilen Kutlutan’ın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin