KASTAMONU ’nun Tosya ilçesinde 21 Mart Ormancılık Günü nedeniyle Tosya Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde yüzlerce fidan toprakla buluştu. Tosya Bahçelievler Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan fidan dikim etkinliğine Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgün Yapağı, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fidan dikme etkinliğinde okul bahçesi çevresinde açılan çukurlara fidanlar dikildi. İlk fidanı Kaymakam Deniz Pişkin dikti. Belediye Başkanı Kazım Şahin ve protokol üyeleri de açılan çukurlara öğrencilerle birlikte fidan dikti. Dikimin tamamlanmasının ardından ekipler tarafından fidanlara can suyu verilerek toprakla buluşturuldu.


Tosya’da Ormancılık Haftası fidan dikilerek kutlandı
Vali Hacıbektaşoğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Hacıbektaşoğlu mesajında, bayramların toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Zonguldaklı Hemşehrilerim; Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzurunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.
Bayramlar; gündelik hayatın telaşı içinde çoğu zaman ertelediğimiz hatırlamaları yeniden mümkün kılan özel zamanlardır. Aile bağlarının güçlendiği, büyüklerin ziyaret edildiği, çocukların sevincine ortak olunduğu, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bu günler; aynı zamanda toplumsal birlik duygusunun en güçlü şekilde hissedildiği anlardır.
Kurban Bayramı’nın taşıdığı anlam; paylaşmakla eksilmeyen, aksine çoğalan iyiliği hayatın merkezinde tutabilmektir. Bir sofrayı, bir selamı, bir duayı ve imkânı paylaşabilmenin değeri; bayramların bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biridir.
Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için özellikle bayram süresince yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını rica ediyorum. Emniyet kemeri kullanmak, hız sınırlarına riayet etmek ve yorgun şekilde direksiyon başına geçmemek; hem kendi hayatımız hem de sevdiklerimizin güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Unutmayalım ki bayramın en güzel tarafı, sevdiklerimizle sağlık ve huzur içinde bir araya gelebilmektir.
Bu mübarek günlerin; kırgınlıkların geride kaldığı, gönüllerin birbirine daha da yaklaştığı ve dayanışma duygularının güçlendiği günler olarak yaşanmasını diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta aziz şehitlerimizin emanetleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere siz değerli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”


