KASTAMONU’nun Tosya İlçesinde 2014 yılında yükseltme inşaatına başlanan Kösen Çayırı Gölet’i törenle hizmete açıldı.
Kösen Çayırı’nda düzenlenen törene Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye başkanı Kazım Şahin, DSİ 23. Bölge Müdürü Sait Umucu, Doğa Koruma Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık, İlçe Müftüsü Basri Bektaş,sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin katılımcılara teşekkür ederek; “Yapımı tamamlanan bu gölet Devlet Su İşleri tarafından yapılmış Tosya’nın çevresindeki yaklaşık 5bin adet bağ ve bahçenin sulanmasında kullanılmak üzere Tosya Belediyesine devredilmişti.
Yaklaşık 3,5 milyon TL’lik bu yatırım ve %50 kapasite artırımı ama görünen o ki %50nin falan çok üzerinde inşallah Tosya’nın sulama suyu ihtiyacından öte Aşağı Ovada çeltik tarlalarında Temmuz ve Ağustos aylarında çeltikte çektiğimiz su sıkıntısını da bertaraf edecek bir çalışma.
Ancak biz bu çalışmanın bu noktada bu şekilde kalmasını istemiyoruz.
Temmuz ve Ağustos aylarında inşallah önümüzdeki dönemde yine Akbük Göleti, Çukurhan Göleti, bizim Kayseri Deresi Göleti yapılıncaya kadar bu göletle Devrez’e su verme imkanımız olacak ve böylece Çeltiği de susuzluktan kurtarmış olacağız. Rekolteyi artıracağız.
Bu vesileyle ben tüm yetkililere emeği geçenlere DSİ yetkililerine ve buranın inşaatını yapan ARC İnşaatın yetkililerine çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
ARC Yapı inşaat firmasına çalışmasından dolayı firma yöneticisine Teşekkür Belgesi Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından verildi.
İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından yükseltme inşaatı tamamlanan Kösen Çayırı Gölet’inin hayırlı uğurlu olması için dua edildi.


Tosya’da Kösen Çayırı Göleti Törenle Hizmete Açıldı
Araklıspor’da tarihi cezaya tepki
Futbola olan ilgisi ve tutkusu ile bilinen Trabzon’da geçtiğimiz ay Araklıspor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan Süper Amatör Lig karşılaşmasının ardından Araklıspor’a verilen ağır cezalar tepkiye neden ıldu.
BAL Ligi’ne yükselme adına final niteliği taşıyan Araklıspor-Beşikdüzüspor karşılaşması, 29 Nisan günü Akyazı Stadı’nda oynandı. Hakem kararları zaman zaman tribünlerde tepkilere sahne olsa da herhangi bir olay yaşanmadan karşılaşma 1-0 Araklıspor’un uzatma anlarında bulduğu golle sona erdi.
Karşılaşmanın ardından taraflar dostane şekilde sahadan ayrılırken, hakem veya futbolculara saldırı olmadığı, yabancı madde atılmadığı ve statta hiçbir zararın oluşmadığı belirtildi.
Ancak maçtan yaklaşık 15 gün sonra Araklıspor camiasına yönelik ağır yaptırımlar uygulanması büyük tepki çekti.
13 kişiye ceza
Takımdan 3 futbolcu, 3 yönetici ve 1 antrenörün de aralarında bulunduğu toplam 13 kişiye; 1 yıl hak mahrumiyeti, para cezası, maç günlerinde polis merkezine giderek imza verme zorunluluğu getirildi.
İddialara göre kararın gerekçesi olarak taraftarı taşkınlığa teşvik etmek, gerginliğe zemin hazırlamak, güvenlik güçlerine zorluk çıkarmak, itirazlarda bulunmak ve polis uyarılarına rağmen maç sırasında görüntü kaydı almak gibi suçlamalar gösterildi.
Konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelirken, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi karara tepki gösterdi.
Başkan Çebi yaptığı açıklamada “Araklıspor finale yaklaştı. Ben de o maçta oradaydım. Taraftarlarımıza, yöneticilerimize, kulüp başkanımıza ve futbolcularımıza çok ağır cezalar verildi. Bu konuda yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


