Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 09:00 tarihinde yayınlandı
0

Tosya’da Çevreci Öğrencilerden Örnek Proje

KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Temiz Çevre Projesi’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Tosya Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Temiz Bir Tosya Temiz Bir Doğa Olmalı’ sloganıyla ‘Temiz Çevre Projesi’ hazırlandı. Çevreyi temiz tutarak geleceğe sahip çıkmak isteyen öğrenciler yaptıkları araştırmada; plastik şişenin 450 yıl, plastik şişe tutacağının 400 yıl, naylon poşetin bin yıl doğada kalmasını araştırarak bilgi topladı. Öğrenciler sağlığa ve çevreye büyük zararları olan ve bir defa kullanılıp atılan naylon poşetlere alternatif olarak defalarca kullanılabilecek olan ve 2 ayda toprağa karışan zararsız bez torbaları tasarladı. Öğrenciler Bin 500 adet poşeti marketlere ve esnafa dağıttılar.
Öğrencilerin duyarlı çevre projesine olumlu yaklaşan esnaflar teşekkür ederek kendilerinin de bundan sonra bez torba kullanacaklarını ve doğanın temiz kalacağını söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin