Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 09:00 tarihinde yayınlandı
0

Tosya’da Çevreci Öğrencilerden Örnek Proje

KASTAMONU ‘nun Tosya ilçesinde Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Temiz Çevre Projesi’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Tosya Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri tarafından ‘Temiz Bir Tosya Temiz Bir Doğa Olmalı’ sloganıyla ‘Temiz Çevre Projesi’ hazırlandı. Çevreyi temiz tutarak geleceğe sahip çıkmak isteyen öğrenciler yaptıkları araştırmada; plastik şişenin 450 yıl, plastik şişe tutacağının 400 yıl, naylon poşetin bin yıl doğada kalmasını araştırarak bilgi topladı. Öğrenciler sağlığa ve çevreye büyük zararları olan ve bir defa kullanılıp atılan naylon poşetlere alternatif olarak defalarca kullanılabilecek olan ve 2 ayda toprağa karışan zararsız bez torbaları tasarladı. Öğrenciler Bin 500 adet poşeti marketlere ve esnafa dağıttılar.
Öğrencilerin duyarlı çevre projesine olumlu yaklaşan esnaflar teşekkür ederek kendilerinin de bundan sonra bez torba kullanacaklarını ve doğanın temiz kalacağını söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik Haftası Şiir Akşamı düzenlendi

15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik Merkezi tarafından “Gençlik Haftası Şiir Akşamı” programı düzenlendi. Stadyum Genç Ofis’te gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte tarih, şiir ve müzik aynı sahnede buluştu.

Programa Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yalı katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede şiir dinletileri, müzik performansları ve tarihi hikaye anlatımları sanatseverlerle buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde aktif rol almasının önemine vurgu yaparak, “Gençlik Haftası’nın ruhuna uygun, anlamlı bir program gerçekleştirdik” dedi.

Programın hazırlanmasında Gençlik Liderleri Melek Ören Bayındırlı ve Funda Erdoğdu görev aldı. Şiir ve müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçiren katılımcılar, etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin