KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde belediye ve Tosya Kaymakamlığı işbirliği ile Ortalıca İpek Yolu Cami etrafında üst yapı kaplama işlemlerine başlandı. Tosya Belediyesi ekiplerince hızlıca gerçekleştirilen zemin hazırlığının ardından aynı gün içerisinde beton parke ile üst yapı kaplamalarına başlandı.
Çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren takip eden Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Belediyemizin lojistik gücü ile oldukça geniş bir alanda aynı gün içerisinde zemin hazırlığının ardından beton parke ile yüzey kaplama işlemlerine başladık. Yapılan hizmet belediyemizin ve devletimizin gücünü ortaya koymaktadır” dedi.
Ortalama 2 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Şahin; “Belediyemizin lojistik gücü ve deneyimli personelimiz sayesinde artık çalışma yapacağımız alanlarda günlerce vakit kaybetmiyor aynı gün içerisinde projelendirdiğimiz işe başlıyor ve kısa süre içerisinde de neticelendiriyoruz. Ortalıca İpek Yolu Camimizin etrafında da üst yapı kaplama işlemlerine büyük bir gereksinim vardı. Yapılan ön hazırlıkların ardından ortalama 2 saat gibi kısa bir süre içerisinde zemin akıntıya uygun bir şekilde tesviye edildi ve ekiplerimiz gün bitmeden alanın hemen hemen yarısını beton parke ile kapladı. Oldukça büyük bir alanda bu kadar kısa süre içerisinde bu denli başarıya imza atmak belediyemizin ve devletimizin gücünü göstermektedir. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Tosya’da Belediyesi 2 Bin 500 Metrekare Alanı 2 Saatte Parke Kapladı
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.


