KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde belediye ve Tosya Kaymakamlığı işbirliği ile Ortalıca İpek Yolu Cami etrafında üst yapı kaplama işlemlerine başlandı. Tosya Belediyesi ekiplerince hızlıca gerçekleştirilen zemin hazırlığının ardından aynı gün içerisinde beton parke ile üst yapı kaplamalarına başlandı.
Çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren takip eden Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Belediyemizin lojistik gücü ile oldukça geniş bir alanda aynı gün içerisinde zemin hazırlığının ardından beton parke ile yüzey kaplama işlemlerine başladık. Yapılan hizmet belediyemizin ve devletimizin gücünü ortaya koymaktadır” dedi.
Ortalama 2 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Şahin; “Belediyemizin lojistik gücü ve deneyimli personelimiz sayesinde artık çalışma yapacağımız alanlarda günlerce vakit kaybetmiyor aynı gün içerisinde projelendirdiğimiz işe başlıyor ve kısa süre içerisinde de neticelendiriyoruz. Ortalıca İpek Yolu Camimizin etrafında da üst yapı kaplama işlemlerine büyük bir gereksinim vardı. Yapılan ön hazırlıkların ardından ortalama 2 saat gibi kısa bir süre içerisinde zemin akıntıya uygun bir şekilde tesviye edildi ve ekiplerimiz gün bitmeden alanın hemen hemen yarısını beton parke ile kapladı. Oldukça büyük bir alanda bu kadar kısa süre içerisinde bu denli başarıya imza atmak belediyemizin ve devletimizin gücünü göstermektedir. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Tosya’da Belediyesi 2 Bin 500 Metrekare Alanı 2 Saatte Parke Kapladı
458 Öğrenci teknoloji için yarıştı
Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü YEĞİTEK Şubesi GençTek Koordinatörlüğü tarafından “Sanayiden Teknolojiye, Gelecek Karabük’te!” sloganıyla düzenlenen TEKNOKARABÜK Yarışması, Yenimahalle Spor Salonu’nda yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.
Bilim ve teknolojiyi merkeze alan organizasyona Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, kurum yöneticileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yarışmanın öğrencilerin bilimsel düşünme, üretme ve teknoloji geliştirme becerilerine önemli katkılar sunduğunu belirterek tüm katılımcılara başarı dileklerinde bulundu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri yarışma alanlarını gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. Hakemlerden çalışmalar hakkında bilgi alan protokol üyeleri, gençlerin ortaya koyduğu özgün tasarım ve projeleri ilgiyle takip etti.
Toplam 352 takım ve 458 öğrencinin katıldığı organizasyonda; Drone Yarışması, Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Mini Sumo Robot Yarışması, Labirent Ustası Yarışması, Tozkoparan Robot Yarışması, Robot Futbol Yarışması, Canva ile Karabük Temalı Afiş Tasarım Yarışması, Yapay Zeka Araçları ile Karabük Temalı Video Yarışması ve Karabük Temalı Serbest Proje Yarışması olmak üzere birçok kategoride yarışmalar düzenlendi.
Öğrencilerin bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı bulduğu etkinlik, katılımcılardan da tam not aldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde tamamlanan TEKNOKARABÜK Yarışması, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artıran, üretim odaklı düşünmelerini teşvik eden ve Karabük’ün eğitim vizyonuna katkı sunan önemli bir organizasyon olarak hafızalarda yer aldı.

