Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 09:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tosya’da Belediyesi 2 Bin 500 Metrekare Alanı 2 Saatte Parke Kapladı

KASTAMONU'nun Tosya ilçesinde belediye ve Tosya Kaymakamlığı işbirliği ile Ortalıca İpek Yolu Cami etrafında üst yapı kaplama işlemlerine başlandı. Tosya Belediyesi ekiplerince hızlıca gerçekleştirilen zemin hazırlığının ardından aynı gün içerisinde beton parke ile üst yapı kaplamalarına başlandı. Çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren takip eden Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Belediyemizin lojistik gücü ile oldukça geniş bir alanda aynı gün içerisinde zemin hazırlığının ardından beton parke ile yüzey kaplama işlemlerine başladık. Yapılan hizmet belediyemizin ve devletimizin gücünü ortaya koymaktadır” dedi. Ortalama 2 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Şahin; “Belediyemizin lojistik gücü ve deneyimli personelimiz sayesinde artık çalışma yapacağımız alanlarda günlerce vakit kaybetmiyor aynı gün içerisinde projelendirdiğimiz işe başlıyor ve kısa süre içerisinde de neticelendiriyoruz. Ortalıca İpek Yolu Camimizin etrafında da üst yapı kaplama işlemlerine büyük bir gereksinim vardı. Yapılan ön hazırlıkların ardından ortalama 2 saat gibi kısa bir süre içerisinde zemin akıntıya uygun bir şekilde tesviye edildi ve ekiplerimiz gün bitmeden alanın hemen hemen yarısını beton parke ile kapladı. Oldukça büyük bir alanda bu kadar kısa süre içerisinde bu denli başarıya imza atmak belediyemizin ve devletimizin gücünü göstermektedir. Tüm ekibime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Artvin’de üstün lezzet ödüllü Butko zeytininin hasadı başladı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yetiştirilen ve memleketler arası alanda "Üstün Lezzet Ödülü" kazanan Butko Zeytini’nin 2025-2026 hasat dönemi başladı.
İlk hasada Artvin Valisi Dr. Turan Ergün de katılırken, Demirkent köyünde düzenlenen hasat etkinliğinde iştirakçiler bölgeye mahsus toplama tekniğiyle merdiven yardımıyla zeytin ağacına çıkarak zeytinleri kolundan tek tek topladılar.
2006 yılında Çin’in başşehri Pekin’de düzenlenen Memleketler arası Zeytinyağı Fuarı’nda "Üstün Lezzet Ödülü" kazanan Butko Zeytini, Çoruh Vadisi’nin mikroklima özelliği sayesinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden ağır talep görüyor. Yaklaşık 880 dekarlık alanda 25 bin zeytin ağacının bulunduğu bölgede, ağaçların uzunlukları 8 ila 12 metre ortasında değişiyor. Yüksek ağaçlardan zeytin toplamak için üreticiler merdiven kullanırken, toplanan zeytinler daha sonra sofralık ve yağlık olarak ayrılıyor.

"Karadeniz’de alışılmadık bir eser lakin Artvin’in iklimi zeytine uygun"
Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Yusufeli’nin zeytin üretiminde örnek bir bölge haline geldiğini söyledi. Vali Ergün "Yusufeli ilçemize bağlı Demirkent köyündeyiz. Bu bahçede nasıl bir emek var, görüyorsunuz. Her zeytin ağacının altı neredeyse bir konut temeli üzere taşlarla örülerek toprak çekilerek düzeltilmiş ve zeytin üretiliyor. Zeytin Karadeniz’de çok alışılmış bir eser değil lakin Artvin’in kendine mahsus klimatik iklim özelliği taşıyan Çoruh Vadisi’nde bizim kendimize has Butko zeytini tipimiz yer alıyor. Nusret Yazıcı’nın bahçesinden 2025-2026 yılı zeytin hasadını daima birlikte başlatmış olduk. Türkiye’nin yaklaşık 9 milyon dekardan fazla bir alanda zeytin üretimi yapılıyor. Türkiye, zeytin üretiminde dünyada da sayılı ülkelerden biri. Geçen yıl randıman artışıyla birlikte 3 milyon 750 bin ton zeytin üretildi. Artvin’de 880 dönümlük alanda zeytin üretimi yapılıyor. Yaklaşık yüz dönümü burada, Demirkent’te gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 25 bin civarında zeytin ağacımız var. 550 ton civarında zeytin üretimi ve 66 ton yağ üretimi geçen yıl gerçekleşti. Bu yıl biraz daha rekolte düşük, yeniden 450-500 ton ortasında bir üretim bekleniyor" dedi.

"Butko Zeytini, Artvin’de altın değerindedir"
Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Lideri Osman Akyürek ise zeytinin bölge iktisadı için büyük değer taşıdığını vurgulayarak "Bir yıllık üretimi yaklaşık 500 tona yaklaşan zeytinimizi burada yerinde görme, zahmetini ve emeğini yerinde inceleme, geleceğe ve iktisada kazandırma ismine sayın Valimizle birlikte burada hasat yaptık. Artvin’de, Yusufeli’nde zeytin altın kıymetindedir, çok değerlidir. Artvin Ticaret Borsası olarak bir hafta evvel Artvin zeytininin fiyatlarını belirledik. Ayrıyeten Butko Zeytini ile ilgili bir ay evvel coğrafik tescil çalışması başlattık. Artvin’de Butko Zeytini’nin en kısa müddette coğrafik tescilini almayı hedefliyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin