Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 06:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tosya’da Bayrağa Destek Yürüyüşü Yapıldı

KASTAMONU Lice’de gönderde bulunan Türk Bayrağı’nın indirilmesinin ardından tüm yurtta artan bayrağa saygı yürüyüşüne Tosya’dan da destek geldi. Abddürrezzak Cami yanında toplanan grup ellerinde bayraklarla slogan atarak yürümeye başladı. Dörtyol İstikametine yürüyen grup Hastane Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Meydanda basın açıklaması yapan grup Türk Bayrağını gönderden indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vatanın bölünmez bütünlüğünün sonsuza dek devam edeceğini söyledi. Bayrağa yapılan saygısızlığın hesabının sorulacağını bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi. Meydanda toplanan grup Atatürk Anıtı’nda Türk Bayrağını açarak İstiklal Marşı’nı okudu. Gür sesle okunan İstiklal Marşı’nın ardından grup sessizce dağıldı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
04 Ağustos, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Temmuz Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,06 arttı. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 33,52 olarak gerçekleşti.

TÜFE'deki değişim, 2025 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,08, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 41,13 olarak kaydedildi.

Haziran ayında TÜFE'de aylık artış yüzde 1,37, yıllık enflasyon ise yüzde 35,05 olarak açıklanmıştı. Böylece Temmuz ayında yıllık enflasyonda sınırlı bir düşüş yaşanırken, aylık bazda artış hız kazandı.

Öte yandan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Temmuz ayında aylık yüzde 1,7 artarken, yıllık bazda yüzde 24,19 oranında yükseldi.

Açıklanan enflasyon verileri; memur ve emekli maaş zamları, kira artış oranları, sosyal yardımlar gibi birçok ekonomik kalemin belirlenmesinde temel rol oynarken, aynı zamanda yılın ikinci yarısına dair ekonomik projeksiyonlar için de önemli bir gösterge niteliği taşıyor.

TÜİK verilerinin açıklanmasıyla birlikte “memur zammı”, “kira artış oranı”, “sosyal yardım güncellemeleri” gibi konular yeniden gündeme gelirken, Temmuz ayı verileri ekonomi çevreleri tarafından yakından takip edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin