Tosya SGK Müdürü Ziraat Odasını Ziyaret Etti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Tosya SGK Müdürü Ziraat Odasını Ziyaret Etti

KASTAMONU Tosya SGK Müdürü Soner Biçer Ziraat odasını ziyaret ederek Tarım Bağ-Kurlu ve Tarım Sigortalı çiftçilerin müracaatları ve müracaat sonrası iki kurum arasında yapılması gereken işlemler masaya yatırıldı.
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’i makamında ziyaret eden Tosya SGK Merkez Müdürü Soner Biçer; “Günümüz şartlarına uygun olarak zaman zaman mevcut Kanun, Kararname ve Genelgelerde değişiklik olmakta. İlgili kurumlar karşılıklı olarak bu değişiklikleri takip etmedikleri zaman emeklilik işlemlerinde sıkıntılar yaşanmakta, bazı işlemlerin tamamlanamamasından dolayı mağdur duruma düşen sigortalılarımız olmakta.
Biz de Tosya’da bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Tosya Ziraat Odasını ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sigortalılarımız için çok önemli ve yararlı hususları paylaştık” dedi.
Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada; “Tarım Bağ Kurlu çiftçilerimizi yakından ilgilendiren ve Odamızla direkt ilgili olan sigortalılık işlemlerinin sıkıntıya uğramadan düzgün bir şekilde yürümesi, çiftçilerimizin mağdur olmamaları için karşılıklı yapılması gereken yazışmalar ve uyulması gereken prosedürle ilgili birinci ağızdan bilgiler aldık. Çok yararlı bir görüşme oldu. İleriki dönemlerde zaman zaman böyle toplantılar yapmayı, görüş alıverişinde bulunmayı kararlaştırdık” dedi.
Toplantıya SGK Merkez Müdürlüğünden Yetkili Memur Hüseyin Hayırlı, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Kadri Eken ve Sait Mergen, Tarım Danışmanı Recep Çakmak ve Ziraat Odası Muhasibi Mustafa Özurgancı katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin