Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Torununu bıçaklayan dede: “Pişmanım”

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışmada torununu bıçaklayarak yaralayan dedenin yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan sanık, pişman olduğunu söyledi.
Olay, 5 Mayıs’ta Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kornopa köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, O.E. (67) ile torunu O.E. (21) arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmada O.E., evde bulunan bıçakla torunu O.E.’yi yaraladı. Bıçaklanan O.E., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, dede O.E. ise tutuklandı. Sanık avukatının itirazı sonrasında O.E. tahliye edildi.
Ev hapsinde bulunan O.E. hakkında “yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan O.E., torunu ile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartışma çıktığını ve tartışmada torununun kendisine saldırdığını belirterek, kendisini korumak için bıçağı salladığını söyledi. Yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu ifade eden O.E., sağlık problemleri sebebiyle hastaneye dahi güçlükle gidebildiğini söyleyerek, ev hapsinin kaldırılmasını talep etti.
Sanık O.E.’nin avukatı da, yaşlılık ve sağlık problemleri sebebiyle müvekkilinin tedavi olmakta güçlük çektiğini ifade ederek, “Müvekkilim hastaneye dahi zor gidiyor. İzin almak zorunda kalıyor. Bu sebeplerden ötürü müvekkilime uygulanan adli kontrol şartlarının ve ev hapsinin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Dedesinden şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep eden O.E. ise, dedesinin kendisini öldürmek istediğini, bir anda saldırarak bıçakladığını söyledi.
Müşteki O.E.’nin avukatı da sanığın yaptığı savunmaların tamamen suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek, bu noktada sanığın cezalandırılmasını ve tekrar tutuklanmasını talep etti.
Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, O.E.’nin ev hapsinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yol kenarına atılan sigara izmariti, kuru otları yaktı

Bolu’da kara yolu kenarındaki otluk alanda atılan sigara izmariti nedeniyle çıkan yangın grupların müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, D-100 kara yolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yol kenarına kimliği belgisiz kişi ya da şahıslarca atılan sigara izmariti, otluk alandaki kuru otları tutuşturdu. Kısa müddette büyüyen alevler yaklaşık 200 metrekarelik alana yayıldı. Yangına birinci müdahaleyi, o sırada bölgeden geçen bir beton mikseri yaptı. Mikserin içindeki suyu otluk alana boşaltan şoför, alevlerin büyümesini engelledi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi İtfaiye takımları, yangına müdahale ederek kısa müddette denetim altına aldı. Soğutma çalışmalarının akabinde yangın büsbütün söndürüldü.
Polis grupları, yangına sebep olan kişi ya da şahısların tespiti için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin