blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toraman: “Borsa olarak görevimiz, fındık üreticisi ve sanayicisini haksız rekabetten korumak”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Meclis Başkanı Hacı Toraman, “Borsa olarak görevimiz, fındık üreticisi ve sanayicisini oluşabilecek haksız rekabetten korumak” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan ve CHP heyeti, Çarşamba Ticaret Borsası’nı (ÇTB) ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette 2024 yılı fındık sezonunun açılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Toraman ve Milletvekili Çan, Türkiye’nin en değerli ihracat ürünleri arasında bulunan ve hasat dönemi başlayan fındığın Türkiye için önemine vurgu yaptı.
Türkiye fındık piyasasının rekabet dengesini belirlemek noktasında borsaların görevlerinin önemine değinen Milletvekili Çan, “Ülkemizin büyük değeri fındığın, üretim, muhafaza, fiyat dengesi ve ihracat noktasında yaşadığı sorunlardan tamamen arınması gerekmektedir. Samsun ve Çarşamba’da üretilen fındığın tüm yıl boyunca üretim serüvenini takip eden ve Fındık üreticileri ile sanayicilerine hizmet veren borsamızın attığı adımlar bölge halkı için de önem arz etmektedir. Bizler de borsaların bu çabasına destek olarak, Samsun ve ilçelerinin üreticilerinin ve sanayicilerinin kalkınmaya devam etmesi adına fındığı ilgilendiren tüm sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ifade etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Görevimiz, haksız rekabetten korumak”
Başkan Toraman ise “Her yıl olduğu gibi bölgemizle yetişen fındığın önemini ifade etmeye devam ediyoruz. Borsa olarak görevimiz fiyat dengesini ilçemiz bazında üreticimizin de lehine olacak bir tabloda görmek, ilçemizin üreticisi ve sanayicisini oluşabilecek haksız rekabetten korumaktır” ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Çan ve İl Başkanı Mehmet Özdağ, Başkan Toraman ve Borsa heyetini, 2 Ağustos Cuma günü Giresun’da gerçekleştirecekleri ‘Fındık Mitingi’ne davet etti.
Ziyarette ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 16:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından etkilenen köyde yeniden yaşam alanları kuruluyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangında zarar gören vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla konteynerlerin kurulumunun sürdüğünü belirterek, "Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız" dedi.
Vali Yavuz, orman yangınından en çok etkilenen yerlerden biri olan Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede AFAD başta olmak üzere tüm kurumların koordineli bir şekilde görev yaptığını belirten Yavuz, "Yangında zarar görenlerin, olumsuz durumların ortadan kaldırılmasıyla ilgili devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz" diye konuştu.
Kamış köyünde 3 vatandaşın konteyner talebinde bulunduğunu aktaran Yavuz, AFAD Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla bu taleplerin hızlı şekilde karşılandığını ve konteynerlerin yerine yerleştirildiğini kaydetti.

"Yarın sabah yaşam alanlarını oluşturmuş olacağız"
Enerji altyapısının onarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Şu anda özellikle bu yangından zarar gören köylerimizin enerji altyapısı çalışılıyor. İnşallah bir iki gün içerisinde onu da halledip, hatta belki de bugün akşam elektrikleri vereceğiz. Diğer taraftan su ve yollarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Konteynerlerimizin suyunu bağlayacağız. Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah burada yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız. Devletimizin görevi buradaki hayatı normalleştirmek, buradaki yaraları sarmak. Devletimiz milletimizin emrindedir. Tüm kurumlarıyla birlikte ilk dakikadan bu saate kadar sahadayız."
Yangınla mücadele sürerken bir yandan da hayatı normalleştirme çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğünü ifade eden Yavuz, "Kamış köyümüzde inşallah kısa süre içerisinde hayatı normalleştireceğiz. Vatandaşlarımızı konteynerlerindeki sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Hemen ardından ev yapımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi.
Yavuz, şu ana kadar Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde üç konteynerin kurulumunun tamamlandığını belirterek, altyapı ve eşya yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini söyleyip talepler geldikçe konteyner sevkiyatının sürdürüleceğini ifade etti.

"Yangın çok geniş bir alana yayıldı"
Yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirten Vali Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yangın çok geniş bir alana yayıldı. Safranbolu ilçemizin Çavuşlar köyünde başlayan yangın, Ovacık ilçemize ve Karabük Merkez ilçe sınırlarına kadar yayıldı. Hatta yaylalarımıza kadar sirayet etti. Şu an ekiplerimiz, yangını çevreleme, söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor. Enerjisinin düştüğünü söyleyebiliriz. İnşallah kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını kamuoyuyla paylaşmayı, ben de en az sizler kadar can-ı gönülden diliyorum."
Vali Yavuz, bölgedeki tüm kurumlarla sahada olduklarını, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.
Öte yandan bazı vatandaşlar yangın nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmeye başladı. Köy sakinlerinden Sadıka Uysal, yangında tavukların bulunduğu kümesin zarar gördüğü ve bazı hayvanlarının da telef olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin