Toprak kayması nedeni ile 2 kişi evde mahsur kaldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2022 07:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Toprak kayması nedeni ile 2 kişi evde mahsur kaldı

Kartaltepe Mahallesinde toprak kayması nedeni ile iki kişi evde mahsur kaldı. Olay Kartaltepe mahallesi Şirin sokakta meydana geldi. Kar ve yağmur nedeni ile  şirin sokakta yolun alt kısmında bulunan tek katlı Esin Altınkaya’ya ait evin girişi toprak kayması nedeni ile tamamen kapandı. Olayın meydana gelmesinden hemen sonra Karabük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gelerek gerekli tedbirleri alırken, ardından gelişecek olumsuzluklara karşı  başta KARGAZ olmak üzere BEDAŞ’ta gelerek gerekli önlemleri aldı.

Olay yerine ihbar üzerine AFAD geldi, evde mahsur kalan Kartaltepe Anaokulu Öğretmeni Esin Altınkaya ve yeğeni özel eşyalarını alarak evden tahliye edildi. Daha öncede aynı bölgede meydana gelen toprak kayması nedeni ile birçok evin boşaltıldığı bilgisi verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude cekirdekten gelecege barista akademisi duzenlendi nJIkYNOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Çekirdekten Geleceğe” barista akademisi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen barista akademisinde öğrenciler, üçüncü nesil kahve demleme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Karabük Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 6. Dönem programı kapsamında “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”ne ev sahipliği yaptı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi ile Turizm Araştırma Geliştirme Kulübü iş birliğinde Üniversite Evi’nde gerçekleştirilen akademide, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İrfan Yurt ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Mustafa Yılmaz eğitmen olarak yer aldı.

Katılımcılara V60, Chemex, Aeropress ve Syphon gibi üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri ile espresso bazlı içecek hazırlama süreçleri ve süt tekstürizasyonu uygulamalı olarak anlatıldı.

Program kapsamında ayrıca “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, ÜNİDES kapsamında bugüne kadar 161 projenin hayata geçirildiğini belirterek desteklerin artarak sürdüğünü ifade etti.

Programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Hüseyin Avni Kırmacı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin