Reklam
Reklam
66d4551e9e042
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Eylül, 2024 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Toplanmayan Çöpler Yangına Neden Oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy’de, bir düğün salonunun önünde biriken çöpler yangına neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Çevre sakinlerinin iddialarına göre, düğün salonuna ait olduğu belirtilen bu çöpler, yetkililere defalarca haber verilmesine rağmen alınmadı. Bu ihmalkarlık sonucu ortaya çıkan yangın, çevrede paniğe yol açtı.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, uzun süredir toplanmayan çöplerin çevrede kötü kokuya ve çevre kirliliğine neden olduğunu dile getirdiler. Ayrıca, bu tür sorunların önlenmesi için hangi kuruma ait olursa olsun, çöplerin düzenli olarak toplanması gerektiğini vurguladılar. Yetkililerden, bu tür olayların tekrarlanmaması için daha duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden vatandaşlar,  bu olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiler.

66d45533642ac jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Adil

    Çok doğru bi haber bu çöpler 6 aydır alınmıyor da hala duruyor gerekli yerlere
    Söylendi safranbolu belediyesi biz alamayız yasak özel idare alıcak diyor özel idarede bizim çöp hariç plastik almamız yasak cimere şikayet edin diyor muhtarlara desek cimere şikayet edin diyor buranın hiç muhattabını bulamadık

Yeni yorumlara kapalı.

284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Adil

    Çok doğru bi haber bu çöpler 6 aydır alınmıyor da hala duruyor gerekli yerlere
    Söylendi safranbolu belediyesi biz alamayız yasak özel idare alıcak diyor özel idarede bizim çöp hariç plastik almamız yasak cimere şikayet edin diyor muhtarlara desek cimere şikayet edin diyor buranın hiç muhattabını bulamadık

Yeni yorumlara kapalı.