Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

TÖMER’den “Dilden Dile’17” adlı yıl sonu etkinliği

Gündem Yayın: 19.05.2017 13:58
TÖMER’den “Dilden Dile’17” adlı yıl sonu etkinliği

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından “Dilden Dile’17” adlı yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Dilden Dile’17” yıl sonu etkinliğinde TÖMER hazırlık sınıflarında Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Türkçe şiirler okudu ve kendi kültürlerini de anlatan gösteriler sundu.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Personel Daire Başkanı Lütfü Köm, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, TÖMER eğitim merkezlerinin üniversitelerin ve şehirlerin dünyaya açılan kapılar olduğuna vurgu yaptı.

Karabük Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olmasının ilk basamağının TÖMER olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bizim ilk ve en önemli işimiz üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrencilere Türkçeyi öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmaktır. Dünyanın dört bir yanından gelen bu öğrencilere vereceğimiz çok güzel değerlerimiz ve çok güzel bir kültürümüz vardır. Üniversitemizde 2500 civarında uluslararası öğrencimiz var. Tömer olarak bu yıl 450 öğrenciye Türkçe öğrettik. Karabük Üniversitesi Tömer fiili olarak 2 yıldır eğitim vermektedir. Bu süre zarfında yaptığımız çalışmalarla Tömerler içerisinde Türkiye’nin en başarılı Tömerlerinden bir tanesi olduk.  Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü ile ortak projelerimiz var. Bunlarla yaptığımız çalışmalarda geçen yıl en iyi Tömer seçildik. Karabük Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat önderliğinde son iki yıldır uluslararası öğrencilerle ilgili yapılan çalışmalar takdire şayandır. Karabük Üniversitesi Tömer’in en büyük başarısı rektörümüzün direktifleri doğrultusunda işini en iyi şekilde aşkla şevkle yapan hocalarımızın gece gündüz demeden burada görev yapıyor olmasıdır”

Açılış konuşmasının ardından etkinlik Abdurrahman Abu Zaıd’ın konuşması ve Almahan Chariteva, Muhammed Burgleh, İbrahim Al Absi, Beşer Bek Faloni, Nesim Wardeh tarafından okunan Türkçe şiirler ile devam etti.

Programda TÖMER öğrencilerinden oluşan koro Türkçe şarkılarla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Ardından TÖMER öğrencileri tarafından “Yabancı Damat” adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Şuayb ve Ayman’ın yemen dansı renkli görüntülere sahne oldu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Gündem Yayın: 19.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Tatbikat gereği kayboldular, kurtarma çalışması tüm gün sürdü

Düzce’de senaryo gereği kampçılara ayı saldırdı. 10 kampçı kaybolunca tüm arama kurtarma ekipleri kaybolanları gün boyu arayıp kurtardı.

Düzce’de arama kurtarma ekiplerinin geliştirilmesi için tatbikat gerçekleştirildi. AFAD başta olmak üzere Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, Orman ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile tatbikat başlatıldı. Senaryo gereği 10 kişilik kamp ekibi ayı saldırısı sonrasında ormana kaçıp kayboldu. Yaralı olarak ayı saldırısından kurtulan 1 kişi durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edilirken, AFAD bölgede koordinasyon merkezi kurdu. Sivil toplum kuruluşlarına 8 ayrı arama bölgesi oluşturulunca, ekipler ormana giriş yaparak kaybolan kişileri arama çalışması başlatıldı. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki heyette bölgeye gelerek tatbikat alanında incelemelerde bulundu. Vali Aslan, Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin niteliklerinin artırılması için hazırladıkları proje çerçevesinde böyle bir tatbikat hazırladıklarını belirterek, “Ülkemizin afetler ülkesi olduğu gerçeğini maalesef zaman zaman tecrübe ediyoruz. En acı tecrübemizde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri ile yaşandı. Bu yaşadığımız afetlerden çıkardığımız dersler var. Afetlere afetler öncesi hazırlık yapılması çıkarılan derslerden bir tanesi. Fiziki yapımızın afetlere karşı dirençli olması gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile çalışmalar devam ediyor. Diğer bir yön ise insanları afetlere karşı hazırlamamız. İlimizde kamusal kapasitenin kullanımının yanı sıra nitelikli istekli ve özverili bir sivil toplum oluşumları gördük. Şu anda ilimizde 7 STK’mız, 4 tane de kamu kurumlarımız uhdesinde arama kurtarma ekiplerimiz var. Biz bu ekiplerin nitelikli kılabiliriz, eğitim yapıları ile nasıl güçlendirebilirizi düşündük. Böyle bir proje hazırladık. Bu proje çerçevesinde teorik eğitimler verildi. Bugünde ilk aşama olarak teorik eğitimleri pratiğe yansıtmak açısından arazide kayıp arama senaryosu gerçekleştirdik. Tatbikatımızda 236 arama kurtarma personelimiz katılarak saat 10.00’da 112 Acil Çağrı Merkezine ilk çağrı geldi ve ekiplerimiz bölgede çalışmalarına başladı. Tüm ekipler orman içerisinde arama çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.