Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TÖMER Öğrencilerinden Başkan Vergili’ye Ziyaret

Kısa adı TÖMER olan Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Karabük Üniversitesinde okuyan 18 öğrencisi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ettiler. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Kundakçı, “TÖMER, 1984 yılında, yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla dünyanın önde gelen dil ve kültür merkezleri örnek alınarak “Türkçe Öğretim Merkezi” adıyla kurulmuştur. TÖMER’in açık adı, 2001 yılında “Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi” olarak ve 2011 yılında “Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak değişmiştir. 1989 yılından itibaren İngilizce, Fransızca ve Almanca öğretimine başlayan TÖMER’de bugün Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Rusça, Japonca, Çağdaş Yunanca, Bulgarca, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, Çince, Arapça, Lehçe, Korece, Farsça dilleri ve Osmanlı Türkçesi öğretilmektedir” dedi. Başkan Rafet Vergili, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve öğrencilerinin başarılarının devamını diledi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minibüsün çarptığı yaya yaralandı: O anlar kamerada

Kastamonu’da yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen bayan minibüsün çarpması sonucunda yaralandı. Kaza anı ise saniye saniye araç kamerasına yansıdı.
Kaza, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, A.L. idaresindeki 55 TH 329 plakalı minibüs, yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen A.Ü.’ye çarptı. Çarpmanın tesiriyle savrulan A.Ü. yaralandı. Olay yerine çağrılan sıhhat gruplarınca birinci müdahalesi yapılan A.Ü., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kaza anı ise öbür bir aracın kamerasına yansıdı. Polis grupları kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin