02 Ağustos, 2016 08:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 12:01
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
TOKİ kurasında izdiham yaşandı
ZONGULDAK 'ın Ereğli ilçesinde emekliler için yapılacak olan TOKİ evlerinin kura çekimi gerçekleştirildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ereğli'de yapılacak olan 200 dairelik TOKİ evleri için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) kura çekimi gerçekleştirildi. 2 bin 260 başvurunun olduğu ve 200 talihlinin belirleneceği kura çekiminin 400 kişi kapasiteli AKM sinema salonunda yapılması izdihama neden oldu. Kura çekimini izlemek için gelen vatandaşlar salona giremedi. Sinema salonu balkonuna ve kaldırıma kadar taşan vatandaşlar kura çekiminin bitmesini ve asılacak olan listeyi bekledi. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.