Reklam
Reklam

Tokat’tın tek kent müzesi 100 bin ziyaretçi ağırladı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’tın Zile ilçesinde bulunan Zile Kent Müzesi yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl hizmete başlayan Zile Kent Müzesi kentin tek Kent Müzesi olma özelliğini taşıyor. Zile panayırı, Zile el sanatları, Zile pekmezinde kullanılan araçlar üzere birçok malzemesi barındıran müze kentin ilgi odağı pozisyonunda bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken müze yaz dönemi boyunca ilçe vatandaşları dışında 100 bin ziyaretçi ağırladı.

“Yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti”

Yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçiye ulaştıklarını belirten Müze sorumlusu Kurtuluş Uygun, “Bulunduğumuz nokta dikdörtgen bir plan çerçevesinde 1900’lere kadar bir kışla binası olarak kullanılmıştır. Sonrasında burası bir virane hal alıyor, 2010’lı yıllarda burada bir çatı üretimi gerçekleştiriliyor. Akabinde uzun bir mühlet bekleyiş başlıyor akabinde 2022 yılında belediyemiz sayesinde buraya kent müzesi yapılıyor. Burası Zileli insanların dedelerinden dinlediği şeylerin kent müzesi dediğimiz halinin yaşayan müze temalı biçimidir. Bizim buradaki emelimiz dedelerden anlatılanların bir modülünü burada insanlara gösterebilmek. Burada Zile’ye dair birçok şey görülebiliyoruz. Zile panayırı, Zile pekmezi deniliyor ve onun burada bir makinesi var. O makine yaklaşık 400 yaşında, burada bizim aktarmak istediklerimiz buydu Zilelilerin günlük hayatta gördüğü şeyler burada bulunuyor. Burada ağır ilgi gördük geçtiğimiz yıl burası faaliyete girdi. Bu yıl yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti. Günlük ziyaret eden bireylerin yüzde 90’ı farklı bireyler birebir şahıslar gelmiyor. 100 bin sayısına dönemde ulaştık zira Zileli vatandaşların istediği bir yer oldu ve insanların ağır ilgisini gördü” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis için tören düzenlendi

kalp krizi gecirerek hayatini kaybeden polis icin toren duzenlendi p6QUgucq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Osman Özer, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç polis memuru için gece saatlerinde düzenlenen törende hamile eşi Selda Özer gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Özer (33), önceki gece evinde fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özer, sağlık ekiplerince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç polis memuru, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden polis memuru için Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Olgun Gülay Ek Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, il protokolü, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törende hamile olduğu öğrenilen eşi Selda Özer gözyaşlarına hakim olamazken, oğlunu genç yaşta kaybeden acılı baba Ekrem Özer de taziyeleri kabul etti. Özer’in naaşı, edilen duaların ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin