Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’tın tek kent müzesi 100 bin ziyaretçi ağırladı

Tokat’tın Zile ilçesinde bulunan Zile Kent Müzesi yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl hizmete başlayan Zile Kent Müzesi kentin tek Kent Müzesi olma özelliğini taşıyor. Zile panayırı, Zile el sanatları, Zile pekmezinde kullanılan araçlar üzere birçok malzemesi barındıran müze kentin ilgi odağı pozisyonunda bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken müze yaz dönemi boyunca ilçe vatandaşları dışında 100 bin ziyaretçi ağırladı.

“Yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti”

Yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçiye ulaştıklarını belirten Müze sorumlusu Kurtuluş Uygun, “Bulunduğumuz nokta dikdörtgen bir plan çerçevesinde 1900’lere kadar bir kışla binası olarak kullanılmıştır. Sonrasında burası bir virane hal alıyor, 2010’lı yıllarda burada bir çatı üretimi gerçekleştiriliyor. Akabinde uzun bir mühlet bekleyiş başlıyor akabinde 2022 yılında belediyemiz sayesinde buraya kent müzesi yapılıyor. Burası Zileli insanların dedelerinden dinlediği şeylerin kent müzesi dediğimiz halinin yaşayan müze temalı biçimidir. Bizim buradaki emelimiz dedelerden anlatılanların bir modülünü burada insanlara gösterebilmek. Burada Zile’ye dair birçok şey görülebiliyoruz. Zile panayırı, Zile pekmezi deniliyor ve onun burada bir makinesi var. O makine yaklaşık 400 yaşında, burada bizim aktarmak istediklerimiz buydu Zilelilerin günlük hayatta gördüğü şeyler burada bulunuyor. Burada ağır ilgi gördük geçtiğimiz yıl burası faaliyete girdi. Bu yıl yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti. Günlük ziyaret eden bireylerin yüzde 90’ı farklı bireyler birebir şahıslar gelmiyor. 100 bin sayısına dönemde ulaştık zira Zileli vatandaşların istediği bir yer oldu ve insanların ağır ilgisini gördü” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin