Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2023 16:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’tın tek kent müzesi 100 bin ziyaretçi ağırladı

Tokat’tın Zile ilçesinde bulunan Zile Kent Müzesi yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçi ağırladı.
Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz yıl hizmete başlayan Zile Kent Müzesi kentin tek Kent Müzesi olma özelliğini taşıyor. Zile panayırı, Zile el sanatları, Zile pekmezinde kullanılan araçlar üzere birçok malzemesi barındıran müze kentin ilgi odağı pozisyonunda bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken müze yaz dönemi boyunca ilçe vatandaşları dışında 100 bin ziyaretçi ağırladı.

"Yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti"
Yaz dönemi boyunca 100 bin ziyaretçiye ulaştıklarını belirten Müze sorumlusu Kurtuluş Uygun, "Bulunduğumuz nokta dikdörtgen bir plan çerçevesinde 1900’lere kadar bir kışla binası olarak kullanılmıştır. Sonrasında burası bir virane hal alıyor, 2010’lı yıllarda burada bir çatı üretimi gerçekleştiriliyor. Akabinde uzun bir mühlet bekleyiş başlıyor akabinde 2022 yılında belediyemiz sayesinde buraya kent müzesi yapılıyor. Burası Zileli insanların dedelerinden dinlediği şeylerin kent müzesi dediğimiz halinin yaşayan müze temalı biçimidir. Bizim buradaki emelimiz dedelerden anlatılanların bir modülünü burada insanlara gösterebilmek. Burada Zile’ye dair birçok şey görülebiliyoruz. Zile panayırı, Zile pekmezi deniliyor ve onun burada bir makinesi var. O makine yaklaşık 400 yaşında, burada bizim aktarmak istediklerimiz buydu Zilelilerin günlük hayatta gördüğü şeyler burada bulunuyor. Burada ağır ilgi gördük geçtiğimiz yıl burası faaliyete girdi. Bu yıl yaz döneminde 100 bin kişi burayı ziyaret etti. Günlük ziyaret eden bireylerin yüzde 90’ı farklı bireyler birebir şahıslar gelmiyor. 100 bin sayısına dönemde ulaştık zira Zileli vatandaşların istediği bir yer oldu ve insanların ağır ilgisini gördü" formunda konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 17:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çatıya çıkan şahsı görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar

Olay, Bayır Mahallesi Gazi Paşa Caddesinde meydana geldi. Tevfik K. isimli bir şahıs 6 katlı iş hanının çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken itfaiye personelleri de şahsın atlama ihtimaline karşı hava yastığı açtı.

İntihar girişiminde bulunan şahsı ikna çabaları sürerken olay yerine yakın alanda toplanan vatandaşlar film izler gibi durumu izlerken, cep telefonlarıyla da o anları kaydetmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Polis ekiplerinin ve Cumayanı muhtarı Bilal Bozkurt'un girişimleriyle ikna edilen şahsın daha önce de birçok kez intihar teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.