Tokat’ın Zile ilçesinde meydana gelen yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.
Yangın gece saatlerinde ilçeye bağlı Alayurt köyünde meydana geldi. Teze nazaran Tahsin Akın’a ilişkin samanlıkta şimdi bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Samanlıktan duman çıktığını gören vatandaşların ihbarı üzerine köye çok sayıda itfaiye takımı sevk edildi. Meydana gelen yangında samanlık ve bir traktör kullanılamaz hale geldi. İtfaiye takımlarının müdahalesiyle yangın etraftaki binalara sıçramadan söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


Tokat’taki yangında samanlık ve traktör küle döndü
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

