Reklam
Reklam
tokatta tasmasiz dolasan doberman tehlike sacti wcvtEqFi jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta tasmasız dolaşan doberman tehlike saçtı

Tokat’ta sokağa tasmasız ve ağızlık olmadan bırakılan doberman cinsi köpek dehşet saçtı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, önceki gün Yeşilırmak Mahallesi’ndeki bir iş yerinin önünde yaşandı. İddiaya göre, Sıtkı Ulaşoğlu Sokağı’nda işletmesi bulunan ablasının yanına gelen Secaaddin Avcı, pomeranian cinsi köpeği Boni ile dükkân önünde durmaya başladı. Bu sırada dükkân önünden geçen başka bir süs köpeği ile karşılaşan Boni, havlamaya başladı. Bir süre sonra havlama seslerini duyan tasmasız ve ağızlık olmayan doberman cinsi bir köpek geldi. Dobermanın diğer köpeğe saldırdığını gören bir vatandaş, köpeği kucağına alarak kurtarmaya çalıştı. O sırada sokakta bulunan çocuklar da korku dolu anlar yaşadı. Doberman cinsi köpeğin ablasının kucağına hoplayarak kendi köpeklerini tutmaya çalıştığını gören Avcı, dobermana vurarak uzaklaştırmaya çalıştı. Etrafına tehlike saçan doberman, Boni’yi ağzına alarak millet bahçesine kaçtı. Parkta bulunan iki genç, Boni’yi dobermanın ağzından kurtararak Avcı’ya teslim etti. Dobermanın saldırısı nedeniyle kuyruğu kopan Boni, çeşitli yerlerinden de yaralandı. Yaşanan olay bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Aynı köpeğin bir parkta da köpeği olan bir çocuğa saldırarak zarar verdiği öğrenildi. Sokakta gözden kaybolan doberman, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun direktifleriyle personel tarafından yakalanarak barınağa gönderildi.

“Bir annenin evladına da saldırabilirdi”

Yaşadıkları olay sonrası büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyleyen Secaaddin Avcı, “Dükkanımızın önünde köpeğimize doberman cinsi bir köpek tarafından saldırı oldu. Önce doberman tasmasız bir şekilde gelerek bizim köpeğimizle bakışıyor ve sonrasında da köpeğimize saldırıyor. Araya ablam giriyor. Ablamın elinden de köpeğimizi alıyor. Bu durumda bu doberman ırkına üzülerek, istemeyerek de olsa vurdum. Buna mecbur kaldım. Ablama, yeğenime ve etraftaki çocuklara saldırmasından korktum. Sadece köpeğimize odaklanmıştık. Köpeğimizi ağzına alarak millet bahçesine doğru uzaklaştı. Ben de arkasından gittim. Orada köpeğimize farklı hareketler sergileyerek boğdu. Bizim köpeğimizin en son sesi bile çıkmıyordu. En son boğulmuştu. Sonrasında da iki arkadaş yetişerek köpeğimizi bana verdiler ve ben de koşarak uzaklaştım. Doberman arkamızdan gelmeye devam etti, hiç vazgeçmedi. Köpeğimizi yine almaya çalıştı ama bu sefer vermedik. Buradan tüm köpek besleyenlere, evcil hayvanı olanlara sesleniyorum. Doberman olsun olmasın bu yasaklı ırk da olabilir tasmasız çıkarmasınlar, duyarlı olsunlar. Özellikle de dışarı çıkartıyorlarsa da köpeklerine ağızlık taksınlar. Çünkü bu bir hayvan olmayabilir, bir annenin babanın evladı da olabilirdi” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin