Reklam
Reklam
tokatta siddetli yagislar tarim arazilerini vurdu VNNRU8GO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta şiddetli yağışlar tarım arazilerini vurdu

Etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden Tokat’ta ekili araziler büyük zarar gördü.

Tokat’ın Zile, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, ekili arazilere büyük zarar verdi. Ekili alanlar kullanılmaz hale geldi. Yaşanan taşkınların ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak zarar gören çiftçilerle görüştü.

“Devletimiz çiftçinin yanında olacaktır”

Yeşilyurt ilçesindeki hasar gören ekili arazilerde incelemelerde bulunan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Öncelikle ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Karadeniz bölgesinde olağanüstü diyebileceğimiz bir doğal afet yaşıyoruz. Zile ve Yeşilyurt’u fazlasıyla vuran ve hasadın kalkmadığı zamanlarda gerçekleşen fırtına nedeniyle vatandaşlarımızın afetten etkilendiği alanları gördük. Gelmiş geçmiş olsun diyorum. Muhakkak ki devletimiz gerekli her türlü program ve çalışmayı gerçekleştirecek ve çiftçinin yanında yer alacaktır” dedi.

Tokat’ta yaşanan bu doğal afetin ardından, bölgedeki çiftçiler mağduriyetlerini dile getirirken, devletin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
www 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 15:32 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kafası ve gözleri yanan baykuş tedavi altına alındı

Karabük’te yol kenarında yaralı halde bulunan, kafasında ve gözlerinde ciddi yanıklar tespit edilen baykuş, tedavi altına alındı.

Karabük’te vatandaşlar tarafından yol kenarında bitkin halde bulunan baykuş, vakit kaybedilmeden veteriner kliniğine götürüldü. Yapılan ilk muayenede baykuşun kafasında ve göz çevresinde ciddi yanıklar olduğu belirlendi.

Baykuşun tedavisini üstlenen Veteriner Hekim İlker Başdağ, yaralanmanın ilk düşünüldüğü gibi bir çarpma sonucu oluşmadığını ifade ederek, yüksek ısıya maruz kalmış olabileceğini söyledi. Başdağ, “Baykuşumuzu buraya getirirken bize bir yere çarpmış olabileceğini söylediler ancak durum öyle görünmüyor. Kafasında ciddi yanıklar var. Çok sıcak bir yere temas etmiş ve o bölgeye yapışmış gibi görünüyor. Sorunumuz sadece kafatasıyla sınırlı değil, aynı zamanda gözler de bu sıcaktan ciddi şekilde etkilenmiş” dedi.

Tedavi sürecinin birkaç hafta sürebileceğini belirten Başdağ, “Yanık bölgede büyük bir sorun görünmüyor, o kısmı hızlı şekilde iyileştirebiliriz. Ancak gözlerle ilgili daha detaylı inceleme yapmamız gerekiyor. Bunun için birkaç gün geçmesi lazım. Bölgede enfeksiyon oluşmaya başlamış durumda. Önceliğimiz enfeksiyonu kontrol altına almak, ardından gözlere yönelik detaylı muayene gerçekleştirmek olacak” diye konuştu.

Halsiz düştüğü ve görme yetisinin zarar görmüş olabileceği değerlendirilen baykuşun, tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden doğal yaşam alanına salınacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin