Tokat’ta polis ekiplerince yapılan operasyonda peçeteye emdirilmiş piyasa değeri 6 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. İl merkezinde yürütülen operasyonda, uyuşturucu madde taşıdığı tespit edilen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 6 milyon lira değerinde toplam 24.144 içimlik sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza hapı, 0,10 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ele geçirildi. S.A., E.N. ve N.A. isimli şüpheliler, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Tokat’ta peçeteye emdirilmiş 6 milyon TL’lik uyuşturucu ele geçirildi
Safranbolu’da süne sürvey çalışmaları tamamlandı
Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen Süne Mücadelesi Programı kapsamında ilçeye bağlı köylerde süne sürvey çalışmaları tamamlandı.
Teknik personeller tarafından Davutobası, Alören, Değirmencik, Karapınar, Düzce ve Ağaçkese köylerinde gerçekleştirilen arazi incelemelerinde, hububat ekili alanlarda süne yoğunluğu kontrol edildi.
Yapılan sürvey ve değerlendirmeler sonucunda, bölgedeki süne popülasyonunun ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu belirlendi. Bu nedenle söz konusu alanlarda kimyasal mücadele yapılmasına gerek olmadığı ifade edildi.
Yetkililer, ürün verim ve kalitesini olumsuz etkileyebilen süne zararlısına karşı çalışmaların belirlenen program doğrultusunda sürdürüleceğini, üreticilerin ise tarım teşkilatlarının bilgilendirmelerini takip etmelerinin önem taşıdığını kaydetti.

