Reklam
Reklam
tokatta peceteye emdirilmis 6 milyon tllik uyusturucu ele gecirildi 6dPQyuwJ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta peçeteye emdirilmiş 6 milyon TL’lik uyuşturucu ele geçirildi

Tokat’ta polis ekiplerince yapılan operasyonda peçeteye emdirilmiş piyasa değeri 6 milyon lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. İl merkezinde yürütülen operasyonda, uyuşturucu madde taşıdığı tespit edilen bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramada 6 milyon lira değerinde toplam 24.144 içimlik sentetik kannabinoid (bonzai), 11 adet sentetik ecza hapı, 0,10 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ele geçirildi. S.A., E.N. ve N.A. isimli şüpheliler, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 12:17 tarihinde yayınlandı
0

TMO 2026 hububat alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre ekmeklik ve makarnalık buğdayın ton başına alım fiyatı 16 bin 500 lira, arpanın alım fiyatı ise 12 bin 750 lira olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yağışlar nedeniyle geçen yıla göre geciken hububat hasadının bazı bölgelerde başladığı belirtilirken, üreticilerin ürünlerini güvenli şekilde depolayabilmeleri amacıyla TMO’nun Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden taahhütname karşılığında buğday ve arpa alımına başladığı ifade edildi.

Açıklamada, hububat piyasasının yakından takip edildiği ve üreticilerin beklentileri doğrultusunda alım fiyatlarının belirlendiği kaydedildi.

DESTEKLERLE FİYAT ARTIYOR

Bakanlık tarafından sağlanan temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında dekara toplam 980 lira ödeme yapılacağı bildirildi. Ortalama verim dikkate alındığında ton başına yaklaşık 3 bin 14 liralık destek sağlanacağı belirtildi.

Buna göre üreticilerin eline geçecek toplam tutarın ekmeklik ve makarnalık buğdayda ton başına 19 bin 514 liraya, arpada ise 15 bin 764 liraya ulaşacağı açıklandı.

ÖDEMELER 45 GÜN İÇİNDE

TMO, teslim edilen ürünlerin bedellerinin en geç 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

SATIŞ FİYATLARI DA AÇIKLANDI

Öte yandan TMO’nun hububat satışlarına 1 Ekim itibarıyla başlayacağı belirtilirken, satış fiyatları da kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre 2. grup makarnalık ve ekmeklik buğdayın satış fiyatı ton başına 18 bin 500 lira, 2. grup arpanın satış fiyatı ise 14 bin lira olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamasında, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir hasat sezonu dileğinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin