Reklam
Reklam
tokatta orman urunleri fabrikasinda cikan yangin kameraya yansidi zJAr8LX9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta orman ürünleri fabrikasında çıkan yangın kameraya yansıdı

Tokat’ta Erapan Orman Ürünleri fabrikasında çıkan yangın itfaiyenin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen iki itfaiye erine sağlık ekipleri müdahale etti.

Erbaa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Erapan Orman Ürünleri fabrikasında çıkan yangın, büyük paniğe neden oldu. İddiaya göre, işçilerin çalıştığı sırada fabrika içerisindeki elektrik panosundan aniden alevler yükseldi. Kısa sürede büyüyen yangın, fabrikanın içerisinde bulunan ürünlere de sıçrayarak yayılmaya başladı. Alevlerin fabrikanın içini sarmasıyla, yoğun siyah duman her yeri kapladı. Yangını fark eden fabrika çalışanları, hızla elektrik şalterini indirip itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Erbaa Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına hızla müdahale ederek alevlerin daha fazla yayılmasını önleyerek kontrol altına aldı. Yangın sırasında dumandan etkilenen iki itfaiye erine ise sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Yangının çıkış anı ise fabrikanın güvenlik kameralarına yansıdı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yangının kesin çıkış sebebi araştırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin