Tokat’ta nesli tükenme tehlikesi altındaki su samuru görüntülendi
Tokat’ın Erbaa ilçesinde kuşağı tükenme tehlikesi altında olan su samuru cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Dünya Tabiat ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından jenerasyonu tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru, Kelkit Çayı kenarında bulunan Park Vadi Millet Bahçesi’nde vatandaşlar tarafından fark edildi. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen manzaralarda, su samurunun Park Vadi’nin göleti üzerindeki iskelede bir müddet vakit geçirdiği görüldü. Etraftaki vatandaşların ilgisini çeken su samuru, kısa mühlet sonra gözden kayboldu.
Karabük’te sosyal hizmet çalışmaları masaya yatırıldı
Karabük Valisi Oktay Çağatay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç’ten il genelinde yürütülen sosyal hizmet faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir brifing aldı.
Ziyarette, özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetler başta olmak üzere çocuk, kadın ve yaşlı vatandaşlara sunulan destek programları detaylı şekilde ele alındı.
Toplantıda sosyal yardım faaliyetleri ile koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Devam eden projeler ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi paylaşılırken, sosyal hizmetlerin etkinliğini artırmaya yönelik hedefler de görüşüldü.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Oktay Çağatay, sosyal devlet anlayışının en önemli göstergelerinden birinin vatandaşlara sunulan sosyal hizmetler olduğunu vurguladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşma konusunda hassasiyetle yürütülen çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade eden Çağatay, yürütülen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Çağatay, Abdurrahman Bilgiç başta olmak üzere tüm kurum personeline teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.
Ziyarete Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel de eşlik etti.