blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tokat’ta milli patates çeşitleriyle yerel tarım güçleniyor

Tokat’ta düzenlenen programla yerli üretimi desteklemek için çiftçilere “Başçiftlik Beyazı” ve “Güngörbey” cinsi milli patates çeşitlerine ait 20 ton tohumluk dağıtıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Milli Patates Çeşitlerinin Tohumluk Dağıtımı” programında, yerli üretimi desteklemek amacıyla çiftçilere milli patates çeşitlerine ait tohumluklar dağıtıldı. Şehit Ferhat Koç Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Reşadiye Kaymakamı Ahmet Tan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve üreticiler katıldı.

“Yerel üretimi artıracak”
Programda konuşma yapan TOGÜ Ziraat Fakültesi Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Bedrettin Karan, “Başçiftlik Beyazı” ve “Güngörbey” adlı milli patates çeşitlerine ait 20 ton tohumluk patatesin, DOKAP destekli projeyle üretildiğini belirterek projenin, yerel üretimi artırmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Tokat tarımında yapılan çalışmalar ve üretim süreçleri hakkında bilgi verirken, DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin de bölge tarımını güçlendirmeye yönelik faaliyetlerini anlatarak milli projelere verdikleri desteğin altını çizdi.

“Ülke tarımına değer kazandıracak”
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise konuşmasında, üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkı sunma misyonuna değinerek, milli çeşitlerin geliştirilmesiyle ülke tarımına önemli bir değer kazandırıldığını ifade etti. Üzüm, ceviz ve tütün gibi diğer yerel ürünlerde de önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Yılmaz, ata tohumlarının korunması için düzenlenen tohum takas etkinliklerini vurguladı.
Tören, üreticilere tohumluk patateslerin dağıtımıyla sona erdi. Katılımcılara, milli patates çeşitlerinden hazırlanan yemekler ikram edildi.

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor

Türkiye’nin kırsal yol ağı en uzun ili olan Ordu’da 19 ilçede ulaşım seferberliğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde 3,2 kilometrelik Yaraşlı ve Boztepe’ye ulaşım sağlayan alternatif yolda sıcak asfalt çalışması başlattı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı takımları, belirlenen program çerçevesinde, alt yapısı tamamlanan mahalle ve küme yollarında, standardı yüksek, konforlu bir ulaşımın kapılarını aralıyor. Bu kapsamda Etraf Yolu’ndan Yaraşlı Mahallesi başta olmak üzere, Boztepe, Orhaniye, Şenköy, Kızılhisar, Yağızlı ve Nizamettin Mahallelerine ilişki sağlayan alternatif yolda sıcak asfalt çalışması başlatan gruplar, vatandaşların yıllar süren hasretine son vererek yüzlerini güldürdü.
Çevre Yolu’ndan alternatif çizgi olarak kullanabilecek olan güzergahta başlatılan sıcak asfalt çalışması toplam 3,2 kilometreden oluşuyor. Altınordu ilçesinin kırsal nüfus bakımından en kalabalık Mahallelerinin yer aldığı hatta başlatılan çalışmalarının şuana kadar 1 kilometre tamamlandı. Hava kaidelerine nazaran geriye kalan 2,2 kilometrelik yol sıcak asfalt ile buluşturulacak.
Uzun yıllardır bekledikleri yol hasretinin son bulduğunu ve toz, topraktan kurtulduklarını tabir eden mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek, “Yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Bizim için büyük bir hizmet. 7-8 tane mahalleye ilişki sağlayan değerli bir güzergahı Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalta kavuşturuyor. Nitekim memnunuz, bize sıra gelecek mi? Diyorduk ancak geldi. Allah razı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu hizmetler için hepsine başka ayrı teşekkür ediyoruz” tabirlerini kullandılar.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.