Tokat’ta merdiven çıkamayan lise öğrencisi için sınıfın yer değiştirildi - Karabük Haber Postası
tokatta merdiven cikamayan lise ogrencisi icin sinifin yer degistirildi qlySuWMq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta merdiven çıkamayan lise öğrencisi için sınıfın yer değiştirildi

Tokat’ta dizinden yaralanan lise öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur için okul idaresi ve öğrenciler örnek bir dayanışma sergileyerek sınıfını giriş kata taşıdı.

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nde okuyan 11. sınıf öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur, okulda sandalyeye oturacağı esnada dizinden yaralandı. Daha evvel de emsal bir sorun yaşayan Yağmur’un diz kapağı yerinden çıktı. Doktora başvuran genç öğrenciye, düzgünleşme sürecinde merdiven çıkmaması gerektiği bildirildi. Öğrencinin dersliği okulun birinci katında bulunduğu için sınıfa ulaşmakta zorluk yaşadı. Lise öğrencisi Ömer Yağmur’un sıhhat sorunundan ötürü okul idaresinin teşebbüsleriyle öğretmenler ve öğrencilerin ortak kararıyla örnek bir dayanışma sergilendi. Öğrencinin mağduriyet yaşamaması ismine birinci kattaki sınıfı giriş kata alındı.

“Okula rahatça gidip gelebiliyorum”

Yaşadığı süreci anlatan Muhammet Ömer Yağmur, “Okulda sandalyeye oturacağım sırada dizim yerinden çıktı. Daha evvel de çıkmıştı lakin bu sefer biraz uzun sürdü, alçıya alındı. Doktor merdiven çıkmamam gerektiğini söyledi. Hocalarımız sağ olsunlar, sınıfı aşağı kata aldılar. Bu sayede okula rahatça gidip gelebiliyorum” dedi.

“Dayanışma örneği sergilendi”

Gaziosmanpaşa Lisesi Müdürü Ramazan Atlı ise öğrencileri ve öğretmenleriyle gurur duyduğunu belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda bir öğrencimiz yaşadığı sakatlık nedeniyle üst katlara çıkmakta zorlanıyordu. Öğrencimizin derslerinden geri kalmaması için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle görüştük. Onlar da büyük bir anlayış göstererek iki şubenin sınıf yerlerini değiştirdiler. Engelli pozisyonunda olan öğrencimizi giriş kattaki sınıfa, 10. sınıf öğrencilerimizi ise üst kata aldık. Bu durum, öğrenciler ortasındaki dayanışma ruhunu da güçlendirdi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
otomobil 10 metre asagiya uctu 1 yarali gg3zFHDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Otomobil 10 metre aşağıya uçtu: 1 yaralı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, yaklaşık 10 metre aşağıya uçarak boş arazide durdu. Kazada 1 kişi yaralandı.

Kaza, İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 TH 733 plakalı Tofaş marka otomobili kullanan erkek sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, yoldan çıkarak yaklaşık 10 metre aşağıya savrulup boş arazide durabildi.

Kazada yaralanan sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin