Tokat’ta merdiven çıkamayan lise öğrencisi için sınıfın yer değiştirildi - Karabük Haber Postası
tokatta merdiven cikamayan lise ogrencisi icin sinifin yer degistirildi qlySuWMq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta merdiven çıkamayan lise öğrencisi için sınıfın yer değiştirildi

Tokat’ta dizinden yaralanan lise öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur için okul idaresi ve öğrenciler örnek bir dayanışma sergileyerek sınıfını giriş kata taşıdı.

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nde okuyan 11. sınıf öğrencisi Muhammet Ömer Yağmur, okulda sandalyeye oturacağı esnada dizinden yaralandı. Daha evvel de emsal bir sorun yaşayan Yağmur’un diz kapağı yerinden çıktı. Doktora başvuran genç öğrenciye, düzgünleşme sürecinde merdiven çıkmaması gerektiği bildirildi. Öğrencinin dersliği okulun birinci katında bulunduğu için sınıfa ulaşmakta zorluk yaşadı. Lise öğrencisi Ömer Yağmur’un sıhhat sorunundan ötürü okul idaresinin teşebbüsleriyle öğretmenler ve öğrencilerin ortak kararıyla örnek bir dayanışma sergilendi. Öğrencinin mağduriyet yaşamaması ismine birinci kattaki sınıfı giriş kata alındı.

“Okula rahatça gidip gelebiliyorum”

Yaşadığı süreci anlatan Muhammet Ömer Yağmur, “Okulda sandalyeye oturacağım sırada dizim yerinden çıktı. Daha evvel de çıkmıştı lakin bu sefer biraz uzun sürdü, alçıya alındı. Doktor merdiven çıkmamam gerektiğini söyledi. Hocalarımız sağ olsunlar, sınıfı aşağı kata aldılar. Bu sayede okula rahatça gidip gelebiliyorum” dedi.

“Dayanışma örneği sergilendi”

Gaziosmanpaşa Lisesi Müdürü Ramazan Atlı ise öğrencileri ve öğretmenleriyle gurur duyduğunu belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda bir öğrencimiz yaşadığı sakatlık nedeniyle üst katlara çıkmakta zorlanıyordu. Öğrencimizin derslerinden geri kalmaması için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle görüştük. Onlar da büyük bir anlayış göstererek iki şubenin sınıf yerlerini değiştirdiler. Engelli pozisyonunda olan öğrencimizi giriş kattaki sınıfa, 10. sınıf öğrencilerimizi ise üst kata aldık. Bu durum, öğrenciler ortasındaki dayanışma ruhunu da güçlendirdi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
genclik haftasi kapsaminda kurumlar arasi voleybol turnuvasi basladi cDzY6xyw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Gençlik Haftası kapsamında kurumlar arası voleybol turnuvası başladı

Karabük’te Gençlik Haftası Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Açılış müsabakasında İl Jandarma Komutanlığı ile Karabük Üniversitesi(KBÜ) karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 İl Jandarma Komutanlığı kazandı. Açılış müsabakasını Karabük İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökçek ile Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven takip etti.

Protokol üyeleri, organizasyonun gençler ve kurumlar arasındaki dayanışmayı artırması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, farklı kurumların katılımıyla devam edecek ve 18 Mayıs’ta oynanacak final karşılaşmalarıyla sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin