Tokat’ta baba ile oğlu ortasındaki arbedede kan aktı. Baba, 17 yaşındaki oğlunu keser ile öldürdü.
Edinilen bilgilere nazaran olay, Kırkkızlar Mahallesi Narman Sokak’ta meydana geldi. Baba N.A. ile oğlu Berat Akbulut (17) ortasında tartışma çıktı. Tartışma kısa müddette büyüyerek hengameye dönüştü. Arbede seslerini duyan mahalle sakinleri, durumu polis takımlarına bildirdi. Olay yerine giden polis takımları, Berat Akbulut’un cansız vücudu ile karşılaştı. Baba N.A.’nın oğlunu keser ile öldürdüğü sav edildi. Olay yeri inceleme takımları çalışma başlatırken baba N.A. gözaltına alındı.


Tokat’ta kan donduran olay: Baba oğlunu keser ile öldürdü
Karabük’te doğurganlıkta alarm veren tablo
Türkiye’de doğurganlık hızındaki düşüş sürerken, Karabük dikkat çeken iller arasına girdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 Doğum İstatistikleri’ne göre Türkiye genelinde toplam doğurganlık hızı 1,42 çocuk seviyesine geriledi. Böylece Türkiye, nüfusun kendini yenileme seviyesi olarak kabul edilen 2,10’un oldukça altında kalmayı sürdürdü.
Verilere göre doğurganlık hızının en yüksek olduğu il 3,15 çocukla Şanlıurfa oldu. Onu 2,53 ile Şırnak, 2,23 ile Mardin ve 2,14 ile Diyarbakır izledi.
Listenin diğer ucunda ise dikkat çekici bir tablo oluştu. En düşük doğurganlık hızı 1,09 çocukla Bartın’da kaydedilirken, hemen ardından 1,10 ile İzmir geldi. 1,11 çocuk oranıyla Ankara, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir en düşük doğurganlık hızına sahip iller arasında yer aldı.
Özellikle Karabük’ün Türkiye’nin en düşük doğurganlık hızına sahip illeri arasına girmesi, kentteki demografik dönüşümü yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlara göre sanayileşme, genç nüfusun büyükşehirlere göç etmesi, ekonomik kaygılar ve evlilik yaşının yükselmesi gibi etkenler Karabük’te doğum oranlarının düşmesinde önemli rol oynuyor. Üniversite kenti kimliği ve yaşlanan nüfus yapısı da bu tabloyu etkileyen faktörler arasında gösteriliyor.
TÜİK verileri ayrıca, 2025 itibarıyla 76 ilin doğurganlık hızının nüfus yenilenme seviyesi olan 2,10’un altında kaldığını ortaya koydu. 2017’de yalnızca 4 ilin doğurganlık hızı 1,50’nin altındayken, bu sayı 2025’te 59 ile çıktı.
Uzmanlar, Karabük gibi düşük doğurganlık oranına sahip illerde uzun vadede yaşlı nüfus oranının artabileceği, iş gücü ve eğitim planlamasında yeni sosyal politikaların gündeme gelebileceği değerlendirmesinde bulunuyor.

