Tokat’ta kalem işi projesiyle kültürel miras geleceğe taşınıyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
tokatta kalem isi projesiyle kulturel miras gelecege tasiniyor byA7CWbi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta kalem işi projesiyle kültürel miras geleceğe taşınıyor

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Kalem işi sanatı” projesiyle klasik süsleme sanatları ustalardan yeni jenerasyonlara aktarılıyor.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Kalem işi sanatı” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2024 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Takviye Programı kapsamında takviye almaya hak kazandı. Projeyle Tokat ve Çorum vilayetlerinde klasik Türk süsleme sanatları ortasında değerli yer tutan kalem işi, sınır, tezhip ve ebru üzere sanatları koruyarak yaşatmak ve bu kültürel mirası gelecek jenerasyonlara aktarmayı hedefliyor. Proje kapsamında Hüsn-i Sınır Sanatkârı Ahmet Zeki Yavaş ile Kalem İşi Sanatkarı Gülçimen Okumuş’un eğitmenliğinde, iki farklı atölyede eş vakitli olarak eğitim verildi. Programa daha evvel temel sanat eğitimi almış enstitü çalışanı ile sivil iştirakçiler olmak üzere toplam 27 kişi katıldı. Eğitimlerde bilhassa Hüsn-i Sınır ve Kalem İşi sanatlarının teknik ve estetik istikametlerine odaklanıldı. İştirakçiler, uygulamalı çalışmalarla sanat marifetlerini geliştirme fırsatı buldu.

“Bu cins eğitimlerin Tokat’ta verilmesi sıkıntı deniyordu”

Eğitime katılan mesken hanımı Ayten Karademir; “İstanbul’dan eğitim için meşhur hocaların geleceğini duyunca çok heyecanlandım. Bu çeşit eğitimlerin Tokat’ta verilmesi çok güç diyorlardı. Kalem işini burada öğrendim. Birinci sefer burada haberdar oldum. İçerik açısından hoş geçti. Maneviyat açısından hoş eğitim oldu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin