Tokat’ta fırtınada ölen anne ve baba leyleğin yavruları, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak Kazgölü’nde koruma altına alındı.
Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Büyükkozluca köyünde, köy camisinin kubbesinde bulunan leyleklerin yuvalarında olmadığını fark edenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri yuvaya merdiven ile ulaştı. Yapılan incelemede anne ve baba leyleğin öldüğü tespit edildi. Ekipler, yalnız kalan 3 yavru yuvadan aldı. Öksüz kalan yavru leylekleri koruma altına almak için Kazgölü’ne götürdü. Anne ve baba leyleğin 4 gün önce yaşanan şiddetli yağışlarda yavrularını korumak için kendilerini siper ederek öldüğü tahmin ediliyor.


Tokat’ta fırtına 3 yavru leyleği öksüz bıraktı
Samsun’da zehir tacirlerine gözaltı: 831 gram metamfetamin ele geçirildi
Samsun’un Atakum ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda 831 gram metamfetamin ile çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik Atakum ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan F.M.O. (30) ve E.K.Y. (21) isimli şahısların araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 831 gram metamfetamin, 75 adet sentetik ecza, 1 hassas terazi ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

