Tokat Belediyesi, şehrin girişine astığı esprili pankartlarla bir yandan güldürürken bir yandan da çevre bilincini oluşturuyor.
Yollara ve kaldırımlara atılan çöpler, sadece şehrin görsel güzelliğini bozmakla kalmıyor, aynı zamanda temizlik işçilerinin yükünü de artırıyor. Özellikle araçlardan atılan çöpler, yolları adeta çöplüğe çeviriyor. Bu durumun farkında olan Tokat Belediyesi, kolları sıvayarak harekete geçti. Belediye tarafından şehrin girişinde bulunan üst geçide “Yere çöp atan Tohatlı değildir” ve yerel şiveyle “Yerlere çöp atma heri” yazılı esprili pankartlar asıldı. Esprili pankartlarla vatandaşların dikkatini çeken belediye bu sayede vatandaşlarda çevre bilincini artırmayı hedefliyor.
Pankartları gören vatandaşlar, çalışmanın dikkat çekici olduğunu söyledi.


Tokat’ta esprili pankartlarla çevre bilinci aşılanıyor
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

