Tokat’ta dijital dönüşüm başladı: Oyun geliştirme atölyesi gençlerden büyük ilgi gördü

Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta gençlerin dijital girişimcilik becerilerini geliştirmek ve bölgenin dijital oyun sektöründe ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Girişimcilik: Oyun Geliştirme Atölyesi” yoğun ilgi gördü.
OKA’nın Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kurulmuş Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-BİTOKA salonunda gerçekleştirilen atölye, başvuru yapan 60 genç arasından eğitim almaya hak kazanan 24 katılımcıyla 2 Aralık’ta başladı. Eğitimlerde, “Unreal Engine ile Oyun Geliştirme” ve “XR Uygulama Geliştirme” gibi alanlara odaklanılarak, oyun tasarımı ve uygulama geliştirme süreçlerine dair kapsamlı bilgiler sunuluyor. 19 Aralık’a kadar toplamda 48 saat sürecek bu eğitim programı, katılımcılara ileri düzeyde teknik bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca gençlere, dijital oyun sektöründe nitelikli iş gücü haline gelmelerinin yanı sıra, girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak yenilikçi projeler üretme fırsatı tanıyor.
Oyun Geliştirme Atölyesi, Tokat’ın dijital dönüşüm yolunda attığı önemli bir adım olarak öne çıkarken, gençlerin dijital becerilerini geliştirme ve sektörde fark oluşturma hedeflerine güçlü bir destek sunuyor.

KBÜ’nün lisansüstü eğitimdeki dijital devrimi ’LEOS’ kullanıma sunuldu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinin, lisansüstü eğitimde dijitalleşme maksadıyla hayata geçirdiği "LEOS" üç pilot ana bilim kolunda kullanıma sunuldu.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemi ile akademik ve idari süreçleri hızlandırarak daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Sistem, 27 Ocak prestijiyle 800 öğrenci, 200 kurum içi akademisyen, 43 kurum dışı akademisyen ve enstitü yöneticileri tarafından faal olarak kullanılmaya başlandı.
LEOS, canlı performansa geçiş yaptığı birinci andan itibaren tüm süreçleri yönetmeliklere uygunluk açısından otomatik denetim etme kabiliyeti ile dikkat çekti. Kullanıcıların geri bildirimleri sistemin kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarken, bu sayede sistem süratle benimsendi.
LEOS ile birlikte enstitüdeki yönetim kurulu yazışmalarında kağıt periyodu sona erdi. Artık yönetim kurulu kararları otomatik olarak sistemde oluşturuluyor ve süreç, öteki yazışmalar için farklı programlara muhtaçlık duyulmadan direkt LEOS üzerinden tamamlanıyor. Bu yenilik, sırf bürokratik yükü hafifletmekle kalmıyor, birebir vakitte süratli ve yanlışsız işleyişi mümkün hale getiriyor.
Pilot uygulamada alınan olumlu geri dönüşlerle birlikte, sistemin öteki ana bilim kısımlarında da yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, sistemin muvaffakiyetle çalıştığını vurgulayarak, "Üç pilot ana bilim kolumuzdaki tüm süreçler LEOS üzerinden yürütülüyor ve süreç büsbütün otomatize edildi" dedi.
Doç. Dr. Zeynep Özcan, LEOS’un Türkiye’deki tüm enstitüler için büyük bir dijital altyapı sunduğunu belirterek şöyle devam etti: "LEOS, yalnızca Karabük Üniversitesi için değil, tüm Türkiye’deki enstitülerin işleyişini kolaylaştıracak ihtilal niteliğinde bir sistem. Bu kadar özel bir yazılımın Karabük Üniversitesinde kurgulanmış ve üretilmiş olması bizim için hakikaten gurur verici."
Bu dijital dönüşümde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın takviyesinin büyük olduğunu vurgulayan Özcan, "Bize inandı, dayanak verdi, tüm enstitü çalışanı ismine kendisine şükranlarımızı sunuyoruz." sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.