blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tokat’ta deprem sonrası yollarda çatlaklar oluştu: “Ayakta zor durduk”

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda beliren çatlaklar dron ile görüntülendi.
Tokat’ın Sulusaray ilçesi merkez üssü olan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazı yollarda çatlaklar meydana geldi. Sulusaray ilçe merkezindeki Malum Seyit Tekke Mahallesi ile Buğdaylı köyü arasındaki yollarda çatlaklar belirdi. Bu durum, bölge halkında tedirginlik oluşturdu. Oluşan çatlaklar nedeniyle, özellikle Buğdaylı köyü yolunda oluşan çatlakla birlikte yolda hafif çökme meydana geldiği gözlendi. Yol kenarındaki istinat duvarları da çöktü. Tekke Mahallesi’nde ise iki farklı çatlak, dron aracılığıyla havadan görüntülendi.

“Ayakta zor durduk”
Tekke Mahallesi sakinlerinden Kadir Karaman, “Burası Malum Seyit Tekke Mahallesi. Buğdaylı köyü de ileride. Deprem bir anda başladı. Annem içeride babam da balkondaydı. Bir an da böyle beşik gibi sallandı. Ayakta zor tuttuk. Annem patik atak geçirdi. Evden çıkamadı oturdu ağladı. Babamla birlikte annemi zor çıkarttık. Çok kötü oldu. Sizin de gördüğünüz gibi yollar yarıldı. Duvarlar yıkıldı. Evlerin duvarları yıkıldı. Mahallede en az 150-200 metre çatlak oluştu. Gördüğünüz gibi duvar falan da yıkıldı. İstinat duvarı tarlaya uçtu” dedi.

İklim krizine ’posta sanatı’ ile dikkat çektiler
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İklim krizine ’posta sanatı’ ile dikkat çektiler

Kastamonu’da düzenlenen 5. Memleketler arası Posta Sanatı Sergisi’nde sanatkarlar tarafından yapılan yapıtlarla iklim krizine dikkat çekildi.
Kastamonu Üniversitesi Grafik Tasarımı Kısmı öğrencileri tarafından “İklim Krizi-Küresel Isınma” temalı 5. Milletlerarası Posta Sanatı Standı gerçekleştirildi. Sanatseverlerin ziyaretine açılan stant, 19 ülkeden 350 yapıtı bir ortaya getirerek, global ısınma ve iklim krizi konusunda farkındalık oluşturmayı ve kolektif bir şuur oluşturarak harekete geçmeyi hedefliyor.
Sergideki eserler, yalnızca geleceğin karamsar tablosunu yansıtmakla kalmayıp, birebir vakitte bu zorlukların üstesinden gelmek için umut ve tahlil teklifleri sunuyor.
Serginin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Yıldır, sanatın toplumsal değişim ve farkındalık oluşturmadaki ehemmiyetine dikkat çekerek, standın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yıldır, standın insanlığın ortak problemlerine tahlil üretme noktasında kıymetli bir adım olduğunu tabir etti.
Serginin küratörlüğünü üstlenen Grafik Tasarımı Bölümü’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Sofya Cihan Canbolat ise, sanatın, çevresel ve toplumsal tehditlere karşı kozmik bir şuur oluşturmak için güçlü bir araç olduğunu belirtti.
Canbolat, standın insanlığın toplumsal, ekonomik ve kültürel yapıları üzerinde derin tesirler bırakan iklim krizine karşı toplumsal sorumluluğu hatırlatma hedefini taşıdığını kaydetti.
Sergide yer alan eserler, global bir sorun etrafında birleşen insanlık çabasına katkıda bulunurken, birlikte hareket etmenin iklim krizinin üstesinden gelmekteki ehemmiyetini vurguluyor. Stant, izleyicilere hem zorlukların hem de tahlil yollarının bir modülü olma daveti yapıyor.
5. Memleketler arası Posta Sanatı Standı, 27 Aralık tarihine kadar Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.