Tokat’ta düzenlenen uyuşturucu ve silah operasyonunda polis takımları, soba ve kapı ortalarına kadar titizlikle arama yaparak değerli ölçüde cürüm ögesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 Aralık 2024 ile 5 Ocak 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen uyuşturucu ve silah kaçakçılığına yönelik operasyonlarda kıymetli ölçüde kabahat ögesi ele geçirildi. Yapılan operasyonda 223,29 gram bonzai, 54,25 gram sentetik kannabinoid ham hususu, 69 adet metamfetamin, 2 adet ecstasy hap, 135 mililitre uyuşturucu imalinde kullanılan kimyasal sıvı, 1 adet hassas terazi, 7 bin 200 Türk Lirası cürüm geliri para, 3 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet sikke ve 3 adet tarihi nesne ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 3’ü isimli denetim kaidesiyle hür bırakılırken, 7 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tokat Emniyet Müdürlüğü, operasyonların başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesiyle ilgili duyuruyu toplumsal medya hesaplarından paylaştı ve kentteki asayişin sağlanması ismine gayrete devam edileceği iletisini verdi.
Tokat’ta çok sayıda suç unsuru ele geçirildi: 7 tutuklama
Alaplı balıkçı tezgahlarında çeşit bitti mezgit fiyatı 500 liraya çıktı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından azalan balık çeşitliliği fiyatların hızla yükselmesine neden oldu.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 15 Nisan tarihinde başlayan av yasağı, balıkçı tezgahlarındaki ürün çeşitliliğini doğrudan etkiledi. Önceki senelerde aynı dönemde yaklaşık 10 farklı türün yer aldığı tezgahlarda şu an sadece mezgit yoğunluğu yaşanıyor. Denizden çıkan ürün miktarındaki düşüş sebebiyle tezgahlarda daha çok kültür balıkları yer buluyor.
Mezgitin kilogram fiyatı bir ayda 500 liraya çıktı
Batı Karadeniz bölgesinde kısıtlı imkanlarla avlanan az sayıdaki tekne, günlük ortalama 10 ile 20 kasa arasında mezgit getirebiliyor. Balıkçı Veysel Yazgan, mevcut av miktarının işletme maliyetlerini karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Tezgahlarda bir ay öncesine kadar 300 TL seviyesinde seyreden mezgitin fiyatı 500 TL’ye ulaştı. Diğer ürünlerden hamsi 200 TL, çupra ve levrek ise 600 TL’den alıcı bekliyor. Nadir bulunan kalkan balığı ise az sayıdaki ürün arasında yer alıyor.
Süreci değerlendiren Veysel Yazgan, “15 Nisan’da av yasağımız başladı. Küçük kayıklara serbest olduğu için teknelerimiz mezgit dışında balık tutamıyor. Geçmiş yıllarda bu dönemde tezgâhlarda çok daha fazla çeşit olurdu, şimdi ise neredeyse sadece mezgit var” ifadelerini kullandı.

