Tokat’ta düzenlenen uyuşturucu ve silah operasyonunda polis takımları, soba ve kapı ortalarına kadar titizlikle arama yaparak değerli ölçüde cürüm ögesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından 26 Aralık 2024 ile 5 Ocak 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen uyuşturucu ve silah kaçakçılığına yönelik operasyonlarda kıymetli ölçüde kabahat ögesi ele geçirildi. Yapılan operasyonda 223,29 gram bonzai, 54,25 gram sentetik kannabinoid ham hususu, 69 adet metamfetamin, 2 adet ecstasy hap, 135 mililitre uyuşturucu imalinde kullanılan kimyasal sıvı, 1 adet hassas terazi, 7 bin 200 Türk Lirası cürüm geliri para, 3 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet sikke ve 3 adet tarihi nesne ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 3’ü isimli denetim kaidesiyle hür bırakılırken, 7 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tokat Emniyet Müdürlüğü, operasyonların başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesiyle ilgili duyuruyu toplumsal medya hesaplarından paylaştı ve kentteki asayişin sağlanması ismine gayrete devam edileceği iletisini verdi.


Tokat’ta çok sayıda suç unsuru ele geçirildi: 7 tutuklama
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

