Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta buz tutan Üçoluk Göleti’nde doğal güzellikler oluştu

Tokat’ın çatı katı olarak bilinen Başçiftlik ilçesinde bulunan Üçoluk Göleti’nin son günlerde tesirli olan soğuk havalar nedeniyle büsbütün buz tutmasıyla ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.
Tokat’ın “Çatı katı” olarak bilinen Başçiftlik ilçesinde yer alan Üçoluk Göletinin yüzeyi son günlerde tesirli olan soğuk havaların akabinde buzla kaplandı. Tokat vilayet merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğal hoşluk, kış mevsiminin şık tesirlerini tam manasıyla yansıtıyor.
Bölgede yaşanan düşük sıcaklıklar, göletin yüzeyini büsbütün buzla örterken, etrafındaki ağaçlar ve tabiat, kış görünümünün büyüleyici bir modülü haline geldi. Buz tutan göletin etrafı, görsel bir şölen sunarken birebir vakitte kışın tesirini tüm şiddetiyle hissettiriyor. Bölge sakinleri ve doğaseverler, donmuş göletin etrafında yürüyüş yaparak ve fotoğraflar çekerek bu muazzam kış görünümünün tadını çıkarıyor. Soğuk hava kaidelerinin tabiata kattığı estetikle, ilçede huzur dolu kış anları yaşanıyor. Tokat’ın bu özel köyü, kışın büyüleyici atmosferinde bir kaçış arayanların ilgisini çekiyor. Perşembe Yaylası’nın menderesleriyle ünlü görüntülerine yakın olan bu gölet, doğaseverleri bekliyor. Başçiftlik’in soğuk kış havası ve buz tutan göleti, keşfetmeye paha doğal hoşluklar sunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Müzesi’nde ilgi çeken eserler

Samsun Müzesi’nde Geç Osmanlı Dönemi’ne ilişkin olan ve güç, rahmet ile dayanıklılığın sembolü kabul edilen "Fatma Ananın Eli" ile birlikte hamaylı gümüş muskalar ziyaretçilerin ağır ilgisini çekiyor.
Açıldığı günden bu yana farklı periyotlara ilişkin dikkat alımlı yapıtları ziyaretçilerle buluşturan Samsun Müzesi, koleksiyonuna tarihi pahası yüksek yeni eserler eklemeye devam ediyor. Mamut kalıntılarından Bizans periyoduna, Anadolu’daki birinci insan izlerinden Osmanlı periyoduna kadar birçok yapıtın sergilendiği müzede, her bir köşe farklı bir tarihi yansıtıyor.
Geç Osmanlı Dönemi’ne ilişkin hamaylı ve gümüş muskaların yer aldığı alanda yapılan bilgilendirmede, "İnsanı makûs güçlerden koruduğuna ya da kısmet sağladığına inanılan taşınabilir objelere muska denmektedir. Hamaylı (Hamail) ise uzunluğuna asılarak bir omuzdan koltuk altına yanlışsız çapraz biçimde taşınan muskadır. Ekseriyetle küçük kutu ya da tüp formunda olan bu objelerin içine, kağıt yahut deri üzerine yazılmış korunma ve şifa metinleri yerleştirilmiştir. Bu metinler ortasında Esmaül Hüsna, vefkler, Hûd Suresi’nin 6. ve 56. ayetleri üzere dualar yer almaktadır" tabirlerine yer verildi.
Aynı kısımda sergilenen ve pirinçten yapılmış olan "Fatma Ananın Eli" figürü ise, rahmetin, gücün ve dayanıklılığın simgesi olarak öne çıkıyor. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken bu eserler, geçmişte halk inançlarıyla şekillenen kültürel mirasa ışık tutuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.