Tokat’ın Zile ilçesinde girdiği aracın ses sistemini çalan hırsızlık şüphelisi güvenlik kamerasına yakalandı.
Minareisağır Mahallesi Trabu Sokakta park halindeki aracına binen İsmail Koçyiğit, ses sisteminin çalışmadığını fark etti. Koçyiğit, ses sistemine ilişkin kabloları denetim etmek için aracının bagaj kapağını açtı. Aracının amfisinin yerinde olmadığını fark eden Koçyiğit konutunun önündeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kamera imgelerinde gece saat 03.00’te bir kişinin ses yükseltme aygıtını söktükten sonra alıp olay yerinden uzaklaştığını gördü. Koçyiğit, polise gidip kabahat duyurusunda bulundu.
Yaşananları anlatan Koçyiğit, “İşe gitmek için aracıma bindiğimde teybin çalışmadığını fark ettim. Kabloları denetim etmek için bagajı açtığımda ses sistemimin yerinde olmadığını gördüm. Konutumun önündeki güvenlik kamerasına baktığımda, gece saat 03.00’te bir kişinin ses yükseltme aygıtını söktükten sonra alıp olay yerinden uzaklaştığını gördüm. İmgeleri emniyet güçlerine verdim ve şikayetçiyim. Şüphelinin bulunmasını bekliyorum” dedi.
Polis, güvenlik kameralarındaki imgelerden şüphelinin kimliğini belirlemeye çalışıyor.


Tokat’ta araçtan ses sistemi çalan hırsız güvenlik kamerasına yakalandı
Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı
Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.
Kaçtığı yerde yakalandı
Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

