Tokat’ın Niksar ilçesindeki Kelkit Çayı, Antalya’nın saklı cennetlerini aratmayan serinlik ve huzur dolu bir deneyim sunuyor.
Fatlı köyü mevkiinde, Kelkit Çayı’nın serin suları yanında yapılan kamelyalar doğaseverlerin yeni gözdesi haline geldi. Ziyaretçiler, ırmak içerisine yerleştirilen masalarda ayaklarını suya sokarak doğanın tadını çıkarıyor. Bu doğal serinlikte, lezzetli yemekler eşliğinde semaverde çay keyfi yapan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. D-100 karayolu üzerinde yer alan ve kolay ulaşımıyla dikkat çeken Fatlı köyündeki işletme, suyun içinde yer alan çardaklarıyla görenleri mest ediyor. Köprüye bağlanan salıncakta sallanan vatandaşlar eğlenceli bir vakit geçiriyor. Adeta Antalya’nın Didim bölgesindeki saklı cennetlerine benzeyen bu mesire alanı, ziyaretçilerine benzersiz bir atmosfer sunuyor. Sıcak yaz günlerinde Kelkit Çayı’nın serin sularında serinleyip, huzurlu bir gün geçirme imkânı bulan vatandaşlar, bu doğal güzellikler içinde dinlenme fırsatı buluyor.


Tokat’ta Antalya’yı aratmayan görüntüler
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

