Tokat’ta bir kamyon kasasında kaçak olarak İstanbul’a gitmeye çalışan 50 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgilere nazaran; Erbaa İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları aldıkları bir istihbaratta, Ağrı Doğubeyazıt istikametinden İstanbul istikametine giden bir kamyonda kaçak göçmen olduğu bilgisi verildi. D100 karayolunda Ş.A.(53) yönetimindeki 06 CVM 308 plakalı kamyonu takibe aldı. Takibine başlanılan kamyon, Erbaa bölge trafik istasyonu önünde gruplar tarafından durduruldu. Kamyonda yapılan aramada kamyon kasasında 3’ü Pakistan asıllı, 47’si Afganistan asıllı olmak üzere 50 kaçak göçmen yakalandı. Kamyon sürücüsü Ş.A. isimli süreçlerin akabinde tutuklandı. Kamyon kasasında yakalanan 50 kaçak göçmen ise göç yönetimine teslim edildi.


Tokat’ta 50 kaçak göçmen yakalandı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

