Tokat’ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı.
AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 9,97 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı, Sivas ve Yozgat illerinde de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar, panikle kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde ahırda bulunan büyükbaş hayvanların birden ayağa kalktıkları görüldü. Başka bir görüntüde ise bakkal tezgahından gelen sesin ardından sarsıntı meydana geldi. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.


Tokat’ta 4,7’lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Turhal’da taşkın riski nedeniyle köprülerde yıkım ve söküm çalışması başladı
Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riskine karşı alınan tedbirler kapsamında Yeşilırmak üzerindeki bazı köprülerde söküm ve yıkım çalışmalarına başlandı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışların ardından Yeşilırmak’ta su seviyesinin yükselmesi üzerine bölgede önlemler artırıldı. İş makineleri ve teknik ekiplerin eşliğinde yürütülen çalışmalarda, Pazar Mahallesinde bulunan demir yaya köprüsünün bağlantı noktaları belediye ekipleri tarafından kesilerek söküm işlemi gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında çevrede güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşların bölgeye yaklaşmasına izin verilmedi. Öte yandan Sanayi Sitesi bölgesinde bulunan köprüde de taşkın riskine karşı önlem alındı. Köprünün su akışını engelleyebileceği değerlendirilen demir korkulukları ekipler tarafından sökülmeye başlandı.

