Tokat’ta 4.1 büyüklüğünde ikinci deprem - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta 4.1 büyüklüğünde ikinci deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın açıkladığı bilgilere göre saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35’te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde hedef 2026 yilinda 750 bin fidan iOFAKFSd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de hedef 2026 yılında 750 bin fidan

Artvin’de Orman Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğinde 2026 yılı içinde 750 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiği açıklandı.

Artvin’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Zeytinlik köyü mevkiinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

“Yarınlara nefes olmak” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Vali Ergün, Türkiye’nin endemik bitki türleri bakımından dünyanın en zengin coğrafyalarından biri olduğunu belirterek Artvin’in sahip olduğu doğal zenginliklerle ön plana çıktığını söyledi.

Artvin’in milli parkları, tabiat alanları, gölleri ve Türkiye’de yalnızca Artvin’de bulunan Macahel Biyosfer Rezerv Alanı ile adeta bir doğa cenneti olduğunu ifade eden Ergün, “Ülkemiz endemik bitki türleri bakımından dünyanın en zengin coğrafyalarından biridir. Artvin’imiz milli parkları, tabiat alanları, gölleri ve Türkiye’de yalnızca ilimizde bulunan Macahel Biyosfer Rezerv Alanı ile adeta bir doğa cennetidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları sayesinde ülkemiz dünyada en fazla ağaçlandırma yapan ülkeler arasında yer almaktadır. Cennet vatanımızın en yeşil illerinden biri olan Artvin’imizde 2025 yılında 260 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. 2026 yılı içerisinde ise hedefimiz 750 bin adet fidanı toprakla buluşturarak yeşil varlığımızı daha da güçlendirmektir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin