blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ocak, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokatlı gazeteciler İHA 1 ticari pilot sertifikalarını aldı

Tokat Gazeteciler Cemiyeti ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde 20-23 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen "İHA-1 Ticari Pilot (Dron) Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan gazeteciler, sertifikalarını Yağıbasan Medresesi’nde düzenlenen törenle aldı.
Tokat’ta yeni nesil haberciliğe katkı sunması hedeflenen eğitim programı kapsamında, teorik ve uygulamalı eğitim süreçlerini tamamlayan basın mensupları sertifikalarına kavuştu. Sertifika töreni, Yağıbasan Medresesi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.
Törene Tokat Valisi Abdullah Köklü, İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selçuk Ayan, AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Dizer, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Recep Bozdemir ve Melih Bingöl ve gazeteciler katıldı.

"Sadece sertifika değil, bir idealin teslimi yapılıyor"
Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Özdemir, törende yaptığı konuşmada programın yalnızca teknik bir eğitim olmadığını vurgulayarak; "Bu törende sadece sertifika değil, bir idealin teslimi yapılıyor. İHA-1 Ticari Pilot Eğitim Programı, mesleğimizin geleceğe kanat açtığı bir yolculuktur. Artık hakikate gökyüzünden de bakmak gerekiyor. Gazetecilik sahada olduğu kadar teknolojide de güçlenmesi gerekiyor. Dron teknolojisi afet, kayıp vakaları ve kamu yararı taşıyan olaylarda önemli bir rol üstleniyor" dedi.
Program sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan 35 gazeteciye sertifikaları il protokolü tarafından verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Berkay Doğan tarafından
23 Ocak, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük İdman Yurdu’ndan Anlamlı Davet

Karabük İdman Yurdu, bu hafta sonu oynayacağı karşılaşma öncesinde anlamlı bir çağrı yaparak, özel bir güne imza atmaya hazırlanıyor.

Kulüp Başkanı Adem Aydım, yaptığı sosyal medya paylaşımıyla tüm Karabüklüleri ve taraftarları, şehit ve gaziler anısına şanlı Türk bayrağıyla tribünlere davet etti.

Karabük İdman Yurdu, 25 Ocak 2026 Pazar günü saat 15.00’te, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda, Nesine 3. Lig 3. Grup mücadelesinde Düzce Cam Düzcespor ile karşı karşıya gelecek.

Başkan Adem Aydım, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“25.01.2026 günü saat 15.00’te bu vatan ve bayrak uğruna şehit ve gazi olanlar için Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’na şanlı bayrağımız ile gelinmesini siz değerli taraftarımızdan ve dostlarımızdan talep ediyorum. Bayraklar bilet gişelerinden de bedelsiz verilecektir. Ne mutlu Türküm diyene.”

Kulüp yönetimi tarafından yapılan açıklamada, karşılaşma öncesinde tribünlerde birlik, beraberlik ve milli duyguların en güçlü şekilde yansıtılmasının amaçlandığı belirtildi. Maç günü stadyum girişlerinde ücretsiz Türk bayrağı dağıtımı yapılacağı da ifade edildi. Hem ligdeki mücadelesi hem de toplumsal duyarlılığıyla dikkat çeken Karabük İdman Yurdu, bu anlamlı karşılaşmada tüm Karabük halkını tribünlerde kenetlenmeye davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.