blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ın trafiği ’yeşil dalga’ rahatlıyor

Tokat’ta trafik problemi ’yeşil dalga’ sistemiyle aşılıyor.
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, uzman ekiplerle birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda, şehir merkezinde ’Yeşil Dalga Uygulamasını’ hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Yazıcıoğlu, bu sistemin devreye girmesiyle birlikte, ana arterlerde trafik ışıklarında peş peşe durma zorunluluğunun ortadan kalkacağını ve böylece vatandaşların hedeflerine daha hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaşabileceklerini belirtti.

"Yeşil Dalga sistemini aktif hale getiriyoruz "
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Yeşil Dalga sistemini aktif hale getirdiklerini belirterek, "Trafiği rahatlatmak amacıyla hazırladığımız ilk senaryoyu hayata geçiriyoruz. Şu anda 3 kavşağımız Yeşil Dalga sistemine entegre edildi. Ana arterlerde bulunan trafik ışıklarında peş peşe kırmızı ışığa yakalanmayı engellemek üzere Yeşil Dalga sistemini aktif hale getiriyoruz. Gün içerisinde Cedidye güzergâhından gelen bir araç, Üniversite Hastanesi’ne kadar hiç durmadan ilerleyebiliyor. Aynı şekilde Halil Rifat Paşa İlköğretim Okulu bölgesinden gelen bir araç da Cedidye kavşağına kadar durmaksızın ilerleyebilecek" dedi.

"Kentimize hayırlı olsun "
Başkan Yazıcıoğlu, 3 farklı kavşağın uzaktan müdahale edilebilir duruma getirildiğini ve Trafik Kontrol Merkezi’nin oluşturulmakta olduğunu söyleyerek, "Kavşak düzenlemelerimiz, sistem montajlarımız ve trafik kontrol merkezimiz ile sahaya yavaş yavaş indik. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. Kavşak düzenlemelerimizi ve sistem noktalarımızı artırdıkça trafik daha da rahatlayacak. Vatandaşlarımız, trafik probleminin azaldığını belirgin şekilde görecekler. Trafik Kontrol Merkezi’nde yetkili arkadaşlarımız tarafından toplam 21 kavşakta anlık izlemeler yapılacak. Bunun ilk sinyallerini Yeşil Dalga noktasında bulunan kavşaklarımızda uygulamaya başlıyoruz. Alternatif yollar için de çalısmalarımızı sürdürüyoruz. Trafik problemini yönetecek, trafiği en asgari seviyeye indireceğiz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde hedeflerine ulaşması için ciddi anlamda adımlar atıyoruz. inşallah birkaç ay içerisinde vatandaşlarımız bunu daha belirgin bir şekilde hissedecekler. Kentimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da jandarmadan kadına şiddete karşı tek dokunuş

Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ilçede farkındalık çalışması gerçekleştirdi. "Kadına El Kalkmaz" mottosuyla yürütülen çalışmalarda, sokakta bulunan ve çeşitli iş kollarında çalışan erkek vatandaşlar ile kahvehanelerde bulunanlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ilçe, belde ve köyleri kapsayan faaliyetlerde jandarma ekipleri, ev ve iş yerlerini ziyaret ederek erkeklere yönelik bilinçlendirme yaptı. Kırsal alanlar dâhil tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen ekipler, "Kadına El Kalkmaz" pankartları ve broşürlerle toplumsal farkındalık oluşturdu.
Özellikle kadın astsubayların görev aldığı eğitim faaliyetlerinde kadınlara da ulaşıldı. Bu kapsamda, Kadın Destek (KADES) uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak; uygulamanın cep telefonuna indirilmesi, kullanım şekli ve sağladığı kolaylıklar anlatıldı. Kadınlara özel hazırlanan broşürler de dağıtıldı.
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin