blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat yükseklerinde kar, kent merkezinde yağmur etkili oldu

Tokat kent merkezinde hava sıcaklığının 6 dereceye kadar düştüğü sabah saatlerinde kent merkezi yağmura, yüksek bölümler ise dönemin birinci karına uyandı.
Tokat yeni güne yağmur ve soğuk havayla uyandı. Sabah saatlerinde kent merkezinde tesirli olan sağanak, hava sıcaklığının 6 dereceye kadar düşmesiyle birlikte yüksek kısımlarda yerini kar yağışına bıraktı. Bilhassa Topçam Yaylası ve etrafında sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, bölgeyi beyaza bürüdü. Yaylada yaşayan vatandaşlar güne kar görüntüsüyle başlarken, kimi bölgelerde kar kalınlığının yer yer 2-3 santimetreye ulaştığı bildirildi.
Topçam yaylasının beyaza büründüğünü söyleyen Haydar Ercan; "Tokat Topçam Yaylasındayım. 12 Ekim Pazar gününde kar yağışıyla uyandık. Bu yıl Tokat kara erken kavuştu. Ağaçlar adeta beyaz gelinlik giydi. Kar rahmetiyle gelir inşallah" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hamsi revaçta

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte kilosu 150 TL’ye çıkan hamsi, vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor.
Karadeniz’in incisi hamsi, bu sezon hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de avlanan hamsinin fiyatı artarken, Samsun’da vatandaşların ilgisi azalmadı. Sezona bollukla başlayan ve bir dönem kilosu 50 liraya kadar gerileyen hamsi, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 150 liradan satılıyor. Balıkçılar ise fiyat yükseldikçe talebin artmasını "ilginç ama sevindirici" olarak değerlendiriyor.
Balık fiyatlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten balık satıcısı Yaşar Köse, soğuk havaya rağmen tezgâhlarda hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Sezon başında hamsinin bol olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü hatırlatan Köse, hava şartlarının değişmesiyle birlikte fiyatın yükseldiğini ancak buna rağmen satışların artarak devam ettiğini ifade etti. Köse, barbunun 100, mezgidin 150, istavritin ise 120 liradan alıcı bulduğunu, balığın hâlâ et ürünlerine göre çok daha ekonomik olduğunu vurguladı.
Hamsinin pahalıyken daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Köse, 50 liradan satıldığı dönemde hamsinin yeterince rağbet görmediğini, bugün ise 150 liraya rağmen yoğun talep olduğunu kaydetti. Öğle saatlerine kadar onlarca kasa hamsi sattıklarını belirten Köse, akşam saatlerine kadar bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Hamsinin yavaş yavaş karasularını terk ettiğine dikkat çeken Köse, mevcut fiyatın yüksek olmadığını, birkaç kilo hamsiyle kalabalık bir ailenin doyabildiğini ve balığın her zaman daha ekonomik bir seçenek olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar da Samsun’da her bütçeye uygun balık bulabildiklerini, özellikle hamsinin sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin