Tokat’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı tarihi yerlerde kartpostallık görüntüler oluştu, vatandaşlar ortaya çıman kış görüntüsünün tadını çıkarttı.
623 rakımlı Tokat’ta gece saatlerinde tesirli olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kent merkezindeki açık hava müzesi niteliğindeki tarihi yerler, karla kaplanarak kartpostallık görünümler oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle vatandaşlar, yolda yürümekte zorlanırken bilhassa tarihi bölgelerde karın oluşturduğu farklı atmosfer ilgiyle izlendi. Okula ve işe gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar, oluşan bu muazzam görüntüyü kaydetmek için telefonlarıyla fotoğraf çekti.


Tokat beyaza büründü, kent merkezinde kartpostallık manzaralar oluşturdu
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

