Reklam
Reklam

TOGÜ’den akciğer ve mide kanserinde erken teşhis için ileri teknoloji hamlesi

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde sağlık alanında önemli bir projeye daha imza attı. Akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazları üniversitenin TIP Fakültesi Hastanesine kazandırıldı. Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleşimiyle akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz ve göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor. Bu cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir adım atılmış oldu. Cihazların satın alınması ve hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Seyfullah Alpay, Prof. Dr. Ataç Çelik ve Doç. Dr. Eyup Çağatay Zengin katıldı.

“Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak”

Hastane bünyesine kazandırılan cihazlarla ilgili bilgiler veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalarının tanısında kullanılan PET-BT cihazını da halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün ise akciğer ve mide rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak iki yeni cihazı üniversite hastanemize kazandırdık. Bu adımlar, hastalarımızın çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Üniversitemize ve Tokat halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni cihazların önümüzdeki bir ay içerisinde hizmet vermeye başlaması ve hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bu adımla sağlık alanında önemli bir eksikliği daha gidererek bölge halkına kaliteli ve ileri düzeyde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta fuhuş operasyonunda 2 tutuklama

zonguldakta fuhus operasyonunda 2 tutuklama FIJzkuwi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince fuhşa teşvik ve aracılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde fuhşa teşvik ve aracılık eylemlerini deşifre etmek amacıyla 2 aylık bir çalışma yürüttü. İncelemeler sonucunda mağdur kadınları erkeklerle buluşturduğu tespit edilen İ.Ç. ve A.B., 16 Haziran’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, fuhuştan elde edildiği değerlendirilen 34 bin 65 TL nakit para ve soruşturmaya konu dijital materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 17 Haziran’da adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Valilik, toplum ahlakını bozan suçlara karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin