Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

TOGÜ’den akciğer ve mide kanserinde erken teşhis için ileri teknoloji hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde sağlık alanında önemli bir projeye daha imza attı. Akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazları üniversitenin TIP Fakültesi Hastanesine kazandırıldı. Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleşimiyle akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz ve göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor. Bu cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir adım atılmış oldu. Cihazların satın alınması ve hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Seyfullah Alpay, Prof. Dr. Ataç Çelik ve Doç. Dr. Eyup Çağatay Zengin katıldı.

“Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak”

Hastane bünyesine kazandırılan cihazlarla ilgili bilgiler veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalarının tanısında kullanılan PET-BT cihazını da halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün ise akciğer ve mide rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak iki yeni cihazı üniversite hastanemize kazandırdık. Bu adımlar, hastalarımızın çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Üniversitemize ve Tokat halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni cihazların önümüzdeki bir ay içerisinde hizmet vermeye başlaması ve hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bu adımla sağlık alanında önemli bir eksikliği daha gidererek bölge halkına kaliteli ve ileri düzeyde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin