Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0

TOGÜ’den akciğer ve mide kanserinde erken teşhis için ileri teknoloji hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde sağlık alanında önemli bir projeye daha imza attı. Akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazları üniversitenin TIP Fakültesi Hastanesine kazandırıldı. Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleşimiyle akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz ve göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor. Bu cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir adım atılmış oldu. Cihazların satın alınması ve hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Seyfullah Alpay, Prof. Dr. Ataç Çelik ve Doç. Dr. Eyup Çağatay Zengin katıldı.

“Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak”

Hastane bünyesine kazandırılan cihazlarla ilgili bilgiler veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalarının tanısında kullanılan PET-BT cihazını da halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün ise akciğer ve mide rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak iki yeni cihazı üniversite hastanemize kazandırdık. Bu adımlar, hastalarımızın çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Üniversitemize ve Tokat halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni cihazların önümüzdeki bir ay içerisinde hizmet vermeye başlaması ve hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bu adımla sağlık alanında önemli bir eksikliği daha gidererek bölge halkına kaliteli ve ileri düzeyde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin