blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

TOGÜ’de oryantasyon programında öğrencilere yol haritası

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (TOGÜ) düzenlenen 2025-2026 eğitim öğretim yılı oryantasyon programında yeni öğrencilere akademik, toplumsal ve kültürel imkanlar tanıtılarak üniversite ömrüne yol haritası sunuldu.
TOGÜ’de 2025-2026 eğitim öğretim yılı oryantasyon programı düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, rektör yardımcıları, danışmanlar, dekanlar, akademik ve idari işçi ile yeni öğrenciler katıldı.
Rektör Yılmaz: "Öğrenci odaklı idare anlayışımız titizlikle uygulanıyor"
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversiteye yeni katılan öğrencileri tebrik ederek muvaffakiyet dileklerinde bulundu. Üniversitenin son yıllarda hayata geçirdiği yenilikçi teşebbüslere değinen Yılmaz, öğrencilere sunulan akademik, toplumsal ve kültürel imkanlar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin kurum için büyük bir bedel taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Öğrenci odaklı idare anlayışımız tüm ünitelerde titizlikle uygulanıyor" dedi.
Kurumlar bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi
Konuşmaların akabinde üniversitenin tanıtım sineması izlendi. Daha sonra farklı üniteler tarafından öğrencilere yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü ismine Dr. Öğr. Üyesi Zafer Susoy, üniversitenin genel yapısı ve irtibat imkanlarını tanıttı. Meslek Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Yeşilkaya, meslek planlaması ve iş dünyasına hazırlık mevzularında bilgiler verdi. PDRMER’den Psikolog Çağla Çelik, öğrencilerin alabileceği ruhsal takviye hizmetlerini aktardı. Teknoloji Transfer Ofisi’nden Öğr. Gör. Dr. Fatih Yaşar, girişimcilik ve proje takviyelerini tanıttı. Teknofest ve Yarışlar Koordinatörlüğünden Arş. Gör. Yasemin Uzunluk, müsabaka ve proje imkanlarını paylaştı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Öğr. Gör. Sibel Candar, kütüphane hizmetlerini tanıtırken; Bilgi Süreç Daire Başkanlığından Şahin Kurt, dijital altyapı hakkında bilgi verdi. Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Taha Yasin Zenginbaş ise toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlere ait ayrıntıları aktardı.
Yeni öğrencilere yol haritası
Program boyunca, yurt dışı imkanlarından meslek planlamasına, Teknofest projelerinden kütüphane hizmetlerine kadar pek çok alanda öğrencilerin üniversite ömrüne adaptasyonunu kolaylaştıracak bilgiler sunuldu. Oryantasyon aktifliği, öğrencilerin akademik ve toplumsal ömürlerine ışık tutacak bir yol haritası olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi 2 şahıs İstanbul’da yakalandı

Amasya’da bir iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 2 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı.
Yaklaşık 3 ay önce geç saatlerde bir şahıs Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki kafeye doğru elindeki silahla ateş ettikten sonra izini kaybettirmişti. Faili yakalayan polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Faili yakalanan iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri 12 yıl, 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranması olan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.
Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Amasya Valiliği, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla olayın görüntülerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin