Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Tofaş arabanın yol kenarında park halindeki jandarma aracına arttan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Akçakoca ile Alaplı ortasındaki Ölüce mevkiinde yaşandı. Akçakoca’dan Alaplı istikametine giden 67 ZF 676 plakalı Tofaş marka araba, kontrol için yol kenarında duran jandarma aracına geriden çarptı. Çarpmanın tesiriyle araba sürüklenip takla attı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, jandarma, itfaiye ve polis grubu sevk edildi. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları, araçta sıkışan şoför A.R.Ç.’yi kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 dakikalık uğraşın akabinde çıkarılan şoför, 112 Acil Servis takımlarınca ambulansla Ereğli’deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle Akçakoca-Alaplı yolu bir mühlet tek şeritten denetimli olarak trafiğe verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.