TOBB Teknik Bilimler MYO’ya  8 Programda Destek

blank
Ramazan Öztürk tarafından
04 Nisan, 2024 15:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim öğretim desteği kapsamında 2024’te 8 programda destek almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak, iş hayatına uyumlarını sağlamak ve iş yerinde eğitimi teşvik etmek amacıyla programlara eğitim desteği vermeye başladı. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021 yılında Üretime Yönelik Makine, Otomotiv Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Kaynak, Elektrik, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi programlarında eğitim desteği almaya hak kazandı. 2022 yılında ise Metalurji programı destek alırken, 2023 yılı performans değerlendirme sonuçlarına göre 2024 yılı için Bilgisayar Programcılığının da eklenmesiyle 8 program ile desteklenmeye hak kazandı. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim desteği kapsamında gerçekleştirilecek uygulamalar ile meslek yüksekokulu mezunlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin sanayi ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi, buna bağlı olarak istihdamlarının artırılması, iş piyasasını tanımaları ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmesi, iş hayatına uyum sağlamaları ve iş yerinde eğitimi teşvik etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla birlikte üniversitenin Organize Sanayi Bölgelerindeki etkinliğinin daha da arttığını ifade eden Kırışık, bu durumun bölge sanayisinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Rektör Kırışık, bölge sanayisine nitelikli iş gücü yetiştirmenin önemine değinerek, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve mezunların iş piyasasında daha rekabetçi konuma gelmeleri için gösterdikleri gayrete işaret etti. Öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sunabilmek amacıyla Karabük Üniversitesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Rektör Kırışık, YÖK tarafından sağlanan desteklerle birlikte bu çalışmaların daha da güçlendiğini vurguladı. (Ramazan Öztürk)  
Bizi sosyal medyadan takip edin

Çaycuma ilk kez Robot Yarışmasına ev sahipliği yaptı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma Kaymakamlığı tarafından Zonguldak genelinde birinci defa düzenlenen robot yarışı, teknoloji tutkunu öğrencileri Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindebir ortaya getirdi. Çaycuma Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aktifliğe 53 okuldan 169 ekip ve 320 öğrenci katıldı.
Etkinlikte, 50 danışman öğretmenin rehberliğinde öğrenciler kendi tasarladıkları robotlarla yarıştı. Robot futbolu, çizgi izleyen robotlar ve çeşitli STEM tabanlı kategorilerde kıyasıya rekabet yaşandı.
Yarışmaya; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Gökçebey Kaymakamı Rüveyda Kahraman Şıktaş, Çaycuma Belediye Lider Vekili Ergin Kabuk, Lider Yardımcısı Mürsel Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Sivil Toplumla Alakalar Vilayet Müdürü Gülden Ak ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.
Açılışta renkli anlar da yaşandı. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya ile Gökçebey Kaymakamı Rüveyda Kahraman Şıktaş, robot futbolcularla dostluk maçı yaptı.

"Hedefimiz ulusal ve milletlerarası seviyeye taşımak"
Kaymakam Adem Kaya yaptığı konuşmada, "Bu yarış Çaycuma’da bir birinci. Lakin bununla hudutlu kalmayacağız. Müsabakayı önümüzdeki yıllarda Zonguldak geneline ve akabinde ülke çapına yaymayı hedefliyoruz. Emeği geçen tüm kurumlara ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Yarışma, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde yürütülen "Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye" projesi kapsamında düzenlendi.
Organizasyonun gayesi; çocuk ve gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak, analitik düşünme ve sorun çözme marifetlerini geliştirmek, grup çalışmasını teşvik etmek ve robotik-kodlama alanında farkındalık oluşturmak olarak açıklandı. Proje sonunda Çaycuma’nın kendi robot kadrosunu kurarak, ulusal ve memleketler arası turnuvalarda ilçeyi temsil etmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.