Ramazan Öztürk tarafından
04 Nisan, 2024 15:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

 TOBB Teknik Bilimler MYO’ya  8 Programda Destek

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim öğretim desteği kapsamında 2024’te 8 programda destek almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak, iş hayatına uyumlarını sağlamak ve iş yerinde eğitimi teşvik etmek amacıyla programlara eğitim desteği vermeye başladı. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021 yılında Üretime Yönelik Makine, Otomotiv Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Kaynak, Elektrik, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi programlarında eğitim desteği almaya hak kazandı. 2022 yılında ise Metalurji programı destek alırken, 2023 yılı performans değerlendirme sonuçlarına göre 2024 yılı için Bilgisayar Programcılığının da eklenmesiyle 8 program ile desteklenmeye hak kazandı. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kurulan meslek yüksekokullarına verilen eğitim desteği kapsamında gerçekleştirilecek uygulamalar ile meslek yüksekokulu mezunlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin sanayi ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesi, buna bağlı olarak istihdamlarının artırılması, iş piyasasını tanımaları ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Organize Sanayi Bölgelerinde kurulan meslek yüksekokullarına sağlanan desteklerin, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmesi, iş hayatına uyum sağlamaları ve iş yerinde eğitimi teşvik etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirtti. YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2024 yılı için destek almaya hak kazanan 8 programla birlikte üniversitenin Organize Sanayi Bölgelerindeki etkinliğinin daha da arttığını ifade eden Kırışık, bu durumun bölge sanayisinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Rektör Kırışık, bölge sanayisine nitelikli iş gücü yetiştirmenin önemine değinerek, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve mezunların iş piyasasında daha rekabetçi konuma gelmeleri için gösterdikleri gayrete işaret etti. Öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sunabilmek amacıyla Karabük Üniversitesi olarak çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Rektör Kırışık, YÖK tarafından sağlanan desteklerle birlikte bu çalışmaların daha da güçlendiğini vurguladı. (Ramazan Öztürk)  
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 19:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

7 katlı binanın çatısı alev aldı!

Karabük'te 7 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın, Bayır Mahallesi Fevzi Fırat Caddesi'ndeki 7 katlı apartmanın çatısında meydana geldi. Dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülürken, hasara neden olan yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.